با حضور استاد محمود فرشچیان برگزار خواهد شد
نشست مجازی «هنر نخبگی»
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان اصفهان، این بنیاد در نظر دارد در راستای الگوسازی از نخبگان و سرآمدان، نشستی با حضور استاد محمود فرشچیان چهرهی نام آشنای بینالمللی هنری کشورمان با عنوان «هنر نخبگی» برگزار نماید.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان اصفهان، این بنیاد در نظر دارد در راستای الگوسازی از نخبگان و سرآمدان، نشستی با حضور استاد محمود فرشچیان چهرهی نام آشنای بینالمللی هنری کشورمان با عنوان «هنر نخبگی» برگزار نماید.
این برنامه در ساعت 19 روز چهارشنبه ۲۶ آذرماه ۱۳۹۹ به صورت مجازی و در سطح ملی برگزار خواهد شد.
لازم به ذکر است در این مراسم استاد محمود فرشچیان که در خارج از کشور به سر میبرد از طریق سامانه مجازی بنیاد ملی نخبگان با نخبگان و سرآمدان علمی و هنری به بحث و گفتگو خواهدند نشست. و به پرسشهای شرکتکنندگان پاسخ خواهد داد.
آشنایی با استاد محمود فرشچیان
زاده: ۴ بهمن ۱۳۰۸ شمسی اصفهان
ملیت: ایرانی
شناختهشده برای: نگارگری
سبک: مینیاتور
استاد محمود فرشچیان در سال 1308 در شهر هنرپرور اصفهان دیده به جهان گشود. پدرش که مردی هنردوست بود با توجه به اشتیاق فرزند به هنر نقاشی او را به کارگاه استاد حاج «میرزاآقا امامی» رهنمون کرد. وی سپس در هنرستان هنرهای زیبای اصفهان از استاد «عیسی بهادری» تعلیم گرفت. پس از پایان این دوره به اروپا رفت و چند سالی در آنجا به مطالعه و بررسی آثار نقاشان برجسته غرب همت گماشت و در نتیجه همین مطالعات بود که به رهیافتی تازه از هنر نقاشان با معیارهای جهانی رسید.
پس از بازگشت به ایران کار خود را در اداره کل هنرهای زیبای تهران آغاز کرد و پس از مدتی به مدیریت اداره هنرهای ملی و استادی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزیده شد. در این میان با کار و کوشش مداوم و خلق آثار شگفتانگیز، آوازه هنری او در ایران و در فراسوی مرزها گسترش یافت.
استاد فرشچیان در حیطه نقاشی ایرانی به وجود آورنده سبک و مکتب خاصی است که در عین توجه به اصالت مبانی سنتی این هنر، با ابداع شیوههای نو، قابلیت و کارایی نقاشی ایرانی را افزایش داده است. او این هنر را غنا بخشید و از حالت الزامی یک پدیده متکی به شعر و ادبیات رها ساخت و رسالت و ارزشی در حد سایر هنرها در نقاشی ایرانی پدید آورد.
نقاشیهای استاد آمیزه دلپذیری از اصالت و نوآوری است. وی با خطوط روان و ترکیببندیهای ظریف و مدور، راز و رمزها و اشارات درونی نهفته را در آثار خود به وجود میآورد. در همین حال با نوآوری در گزینش موضوع و پرداخت اثر به گسترهای فراتر از قالبهای مرسوم میرسد. رنگهای تابناک و مواجی که در آثار استاد دیده میشود، آیتی است از ابتکار که افسانهای به نظر میرسد.
آثار استاد فرشچیان در بیش از صدها نمایشگاه فردی و جمعی در ایران و سایر کشورها برپا گشته و با استقبال بسیار زیادی روبهرو شده است. برگزاری نمایشگاههای پیدرپی معرف شهرت ایشان در پهنه جهانی است؛ به گونهای که موزهها و کتابخانهها و مجموعهداران شخصی و عاشقان هنر به داشتن قطعهای از آثار او مباهات میکنند.
با تأسیس موزه فرشچیان در مجموعه فرهنگی-تاریخی سعدآباد، سازمان میراث فرهنگی کشور بر آن شد تا فرصتی برای عموم هموطنان عزیز و هنردوستان جهان فراهم آورد تا از آثار این هنرمند بزرگ در یک مجموعه زیبا بازدید به عمل آورند. در این موزه بالغ بر هفتاد اثر از آثار استاد گردآوری شده است.
همچنین طراحیهای ضریح مطهر و منور حضرت اباعبدالله(ع) و ثامنالائمه حضرت رضا(ع) به قلم ماندگار و با کفایت استاد فرشچیان صورت گرفته است که این نقوش زرین، یادمانی است خجسته در تاریخ فرهنگ و هنر ایران که استاد به صورت افتخاری انجام داده و به این توفیق، مفتخر است