تفاهم نامه همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و شهرداری اصفهان برای ایجاد «آزمایشگاه شهر آینده» برای اولین بار در کشور
ایجاد «آزمایشگاه شهر آینده»
به منظور تحول در نگرش و تغییر روش های سنتی مدیریت و برنامهریزی، ایجاد آزمایشگاهی با موضوع «شهر آینده» امری بس ضروری است.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان اصفهان با رویکرد ایجاد اندیشکده مطالعاتی و پژوهشی شهر آینده و با نگاه توسعه اثربخشی نخبگان در حوزه حکمرانی شهری تفاهم نامه مابین معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و شهرداری اصفهان تنظیم و به امضای طرفین رسید.
در قسمتی از متن این تفاهم نامه آمده است:"... جهان معاصر در آستانه ی تحولات و دگرگونی های شگرف و بی بدیلی در حوزه های مختلف دانش و فناوری است. انقلابی فراگیر بر تمامی وجوه حیات بشر سایه گسترده و گسستی سترگ میان گذشته و آیندهی شهرها ایجاد نموده است. ظهور ناپیوستگیهای شگفتیساز در عصر اطلاعات و افزایش شدید عدم قطعیتها در حوزههای مختلف، برنامهریزی برای سامانه های پیچیده مدیریت و حکمروایی شهری را با دشواری های فراوانی همراه کرده است.
افزون بر تمام مشکلات وضع موجود باید به گسترش روز افزون رقابتهای جهانی و منطقهای نیز توجه نمود که بدون شک، عرصه را بر حکمروایی شهری کشور تنگ تر مینماید، چه آن که در شرایط سراسر تحول کنونی، در برنامهریزی های توسعه، مباحثی همچون فناوری اطلاعات و توسعه آن، ارتقای شاخص های بهداشتی و آموزشی، احداث شبکههای زیربنایی، گسترش خدمات اجتماعی و... محورهای توسعه آینده نیستند. بلکه الزامات و مقدمات توسعه برای حضور در جهان آینده هستند. در جامعه آینده مبانی توسعه در مسائلی چون رقابت در هوش مصنوعی، فناوری های هایتک، دنیای شگفتانگیز مجازی و نظایر آنها نهفته است و این دنیای شگفتانگیز در آیندهای نه چندان دور اتفاق خواهد افتاد.
برای این منظور و تحول در نگرش و تغییر روشهای سنتی مدیریت و برنامهریزی، ایجاد آزمایشگاهی با موضوع «شهر آینده» امری بس ضروری است... ."
بر این مبنا،دکتر حسین افشین معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و دکتر علی قاسمزاده شهردار اصفهان با امضای این تفاهم نامه، مقدمات اجرایی لازم به منظور ایجاد این اندیشکده را ایجاد خواهند کرد.
لازم به ذکر است بنابراین تفاهمنامه بنیاد نخبگان استان اصفهان، متولی ایجاد نقشه راه و برنامه اجرایی این موضوع گردید.