بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN

 

  • 1402/07/03 - 09:31
  • - تعداد بازدید: 316
  • - تعداد بازدیدکننده: 304
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پروفسور سامیه جوزف خوری برگزیده جایزه مصطفی ۲۰۲۳

استاد دانشگاه آمریکایی بیروت برگزیده مقیم کشور‌های اسلامی جایزه مصطفی ۲۰۲۳ شد.

به گزارش ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی، پروفسور سامیه جوزف خوری، استاد دانشگاه آمریکایی بیروت با ارائه طرح پژوهشی خود با موضوع بیماری ام اس و استفاده از بیماری آنسفالومیت خودایمن تجربی به عنوان مدل حیوانی این بیماری برای درمان ام اس، برگزیده مقیم کشور‌های اسلامی جایزه مصطفی ۲۰۲۳ شده است.
این دانشمند علوم اعصاب برای ابداع رویکرد‌های جدید در خصوص مراقبت از بیماران ام اس، تحقیق در زمینه بیماری‌زایی و سازوکار تنظیم و تحمل در بیماری آنسفالومیلیت خودایمن تجربی (EAE) برگزیده این دوره از جایزه مصطفی شده است.
این مطالعه با مشارکت ۵۰ هزار بیمار مبتلا به ام اس از ۲۷ کشور انجام شده (۷۲ درصد زن) نشان می‌دهد عوامل خطر برای ابتلا به ام اس؛ مانند جغرافیا عامل ابتلا به ام اس پیشرونده ثانویه نیز است، ولی در صورت تشخیص زودهنگام و درمان‌های متوسط تا کاملا کارامد، قابل درمان است.
این پژوهشگر بیش از ۳۰۰ مقاله پژوهشی و مروری منتشر و در نوشتن فصل‌هایی از کتاب‌های مرتبط همکاری کرده است.
تحقیقات این دانشمند بربیماری‌زایی و سازوکار تنظیم و تاب‌آوری سیستم ایمنی بدن در این بیماری متمرکز و همچنین به درمان بالینی بیماری ام اس نیز مشغول است و در زمینه علایم و نشانگر‌های زیستی این بیماری تحقیق و بررسی می‌کند.
حوزه اصلی تحقیقات پروفسور خوری بر درک بیماری‌زایی و سازوکار تنظیم و تحمل در بیماری انسفالومیلیت خودایمن تجربی (EAE)، مدل حیوانی بیماری ام اس و سازوکار‌های مولکولی مربوط به گفتگوی متقابل بین سیستم ایمنی و سلول‌های بنیادی عصبی در طول بیماری انسفالومیلیت متمرکز است و برای آن برگزیده مقیم کشور‌های اسلامی جایزه مصطفی شده است.
بیشتر تحقیقات پروفسور خوری، منجر به اجرای درمان‌های بالینی شد که بر مراقبت و بهبود وضعیت بیماران ام اس تأثیر دارد و علاوه بر این، کار او به توسعه چند پایگاه داده در مورد اطلاعات بالینی و جمعیت‌شناختی بیماران ام اس کمک کرده است.
پروفسور خوری تحقیقات آزمایشگاهی در دست اجرا دارد که از طریق موسسه ملی سلامت (NHI) واقع در مریلند آمریکا و انجمن ملی بیماری ام اس تامین مالی می‌شود و روی بررسی سازوکار‌های ایمنی در مدل حیوانی بیماری ام اس و برهم‌کنش سیستم ایمنی و سلول‌های بنیادی عصبی تمرکز کرده است.
این دانشمند خود را متعهد به پژوهش‌های کاربردی دانسته و محقق اصلی آزمایش بالینی چند مرکزی اکلیم/ ACCLAIM است که تامین مالی آن بر عهده شبکه تحمل ایمنی (ITN) است. او به عنوان عضوی از بخش مطالعه انجمن ملی ام اس و بخش مطالعه در موسسه ملی بهداشت خدمت کرده است.
پروفسور خوری به عنوان یکی از دانشمندان برتر و پیشرو در زمینه تحقیقات بیماری ام اس در بعد جهان شناخته می‌شود.
ام اس بیماری که افراد معمولا در جوانی به آن مبتلا می‌شوند و منجر به ناتوانی‌های فراوان خواهد شد، همچنین می‌تواند مغز و نخاع را تحت تاثیر قرار دهد و موجب بروز طیف گسترده‌ای از علایم؛ از جمله مشکلات بینایی، حرکت بازو یا پا یا فقدان تعادل شود.
میانگین امید به زندگی در افراد مبتلا به ام اس اندکی کمتر و این بیماری در صورت درمان نشدن باعث ناتوانی شدید می‌شود وآنسفالومیت خودایمن تجربی مدل حیوانی بیماری ام اس است
پنجمین آیین اعطای جایزه مصطفی هفتم مهرماه ۱۴۰۲ در اصفهان افتتاح می‌شود.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,جایزه مصطفی(ص)
  • کد خبر : 167376
کلمات کلیدی
مدیر سایت بنیاد نخبگان استان اصفهان
خبرنگار

مدیر سایت بنیاد نخبگان استان اصفهان

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید