بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1398/09/24 - 12:00
  • - تعداد بازدید: 786
  • - تعداد بازدیدکننده: 161
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دکتر منصور شریعتی به مناسبت هفته پژوهش در دانشگاه اصفهان تأکید کرد؛

نهضت نخبه خواهی بایستی در جامعه ایجاد شود

دکتر منصور شریعتی رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان در مراسمی که یکشنبه ۲۴ آذرماه به مناسبت هفته پژوهش در دانشگاه اصفهان برگزار شد ضمن اشاره به برداشت های اشتباهی که در مورد نخبه و بنیاد ملی نخبگان در جامعه وجود دارد افزود: افراد باید در استعمال واژه نخبه، اطلاق آن بر افراد و تفاوت آن با مستعد برتر نکاتی را در نظر بگیرند.

~/Asset/News/News/Image/News/1398/pazhoohesh.jpg

منصور شریعتی در این مراسم که به میزبانی دانشکده علوم زیستی و تکنولوژی دانشگاه اصفهان برگزارشده بود گفت: مهم‌ترین تفاوت بین مستعد برتر با نخبه، میزان تأثیرگذاری آن در جامعه است و درواقع نخبه بر اساس تعاریف بنیاد به فرد برجسته و کارآمدی اطلاق می‌شود که اثرگذاری وی در تولید و گسترش علم و هنر و فناوری و فرهنگ‌سازی و مدیریت کشور محسوس باشد. و لذا «استعداد برتر» به فردی اطلاق می‌شود که به‌صورت بالقوه نخبه بوده ولی هنوز زمینه‌های لازم برای شناسایی کامل و یا بروز استعدادهای ویژه او فراهم نشده است.

وی به‌عنوان نمونه یک نخبه واقعی، از استاد فرشچیان نام‌برده و اضافه کرد: آیا می‌توان برای ارزش‌گذاری بر شخصیت استاد فرشچیان از شاخصی چون تعداد مقالات وی استفاده کرد. بر این اساس نخبگان زیادی در ایران و جهان را می‌توان نام برد که استعداد و اثرگذاری آن‌ها در دانشگاه ظهور پیدا نکرده است.

رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان افزود: مشکل اصلی ما در جامعه مسئله نخبه خواهی است و دستگاه‌های موجود در کشور چه ادارات دولتی و چه بخش خصوصی به معنای واقعی کلمه نخبه خواه نیستند. یکی از وظایف مهم بنیاد ملی نخبگان شناسایی و ایجاد ظرفیت جهت بکار گیری درست و بجای مستعدان برتر در جامعه است و لذا در این راستا نهضت نخبه خواهی بایستی در جامعه ایجاد شود.

شریعتی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: تابستان 1398 در بنیاد نخبگان استان اصفهان جلسات متعددی برای مستعدان صاحب ایده و مخترعان برگزار کردیم و با داوری طرح‌ها و ارائه آن به سرمایه‌گذاران، تلاش خوبی در راستای تجاری‌سازی طرح‌ها و ایجاد کسب‌وکارهای دانش‌بنیان انجام شد .که امیدواریم نتیجه خوبی در پایان داشته باشد.

وی با اشاره به تسهیلات شهید تهرانی مقدم در بنیاد ملی نخبگان گفت: این تسهیلات درزمینه جذب و به‌کارگیری مستعدان برتر در شرکت‌های دانش‌بنیان است که بنیاد تا دو سال بخشی اعظمی از حقوق این افراد را متقبل می‌شود. امّا متأسفانه بازهم از طرف شرکت‌ها خصوصی استقبال چندانی نشده است. و این نشان‌دهنده عدم کیفیت این شرکت‌ها و نبود فرهنگ نخبه خواهی در بین آن‌ها می‌باشد.

رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان با اشاره به اینکه مستعدان ایده‌های خیلی خوبی دارند ولی بایستی به آن‌ها کمک کرد تا بتوانند ایده‌های خود را عملی کنند. افزود: افراد صاحب ایده می بایست بجای ارائه فقط ایده، باید نمونه اولیه طرح و ایده خود را در قالب طرح توجیهی و یا طرح کسب ‌وکار ارائه دهند تا موردپذیرش توسط صاحبان سرمایه قرار بگیرد.


گالری تصاویر

  • گروه خبری : SlideShow,گفتگو
  • کد خبر : 135474
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم