بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/05/09 - 18:21
  • - تعداد بازدید: 635
  • - تعداد بازدیدکننده: 599
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
اولین گردهمایی صمیمانه نخبگان و استعداد های برتر اصفهان برگزار شد

تفاهم‌نامه علمی و فرهنگی بین شهرداری اصفهان و بنیاد نخبگان استان اصفهان امضا شد

تفاهم‌نامه علمی و فرهنگی بین شهرداری اصفهان و بنیاد نخبگان استان به‌منظور گسترش فعالیت‌های علمی، پژوهشی، کاربردی و آموزشی و نیز تکمیل زنجیره علم، فناوری، بازار، تجارت و نیز حفظ توانمندسازی و به‌کارگیری جامعه نخبگانی استان و کشور و بهره‌مندی از ظرفیت‌های پیشران سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در شامگاه جمعه ششم مردادماه 1401 در باغ پردیس اصفهان امضا شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان اصفهان، طبق این تفاهم‌نامه موضوع‌های همکاری با محوریت و عاملیت بنیاد نخبگان استان و با حمایت شهرداری پیگیری و اجرا خواهد شد.تشکیل کارگروه‌های نخبگانی، شناسایی و راه حل یابی مشکلات، آسیب‌ها و مسائل حوزه مدیریت شهری، شناسایی و معرفی نخبگان متقاضی دوره پست دکترا و یا فرصت مطالعاتی مرتبط با حوزه مدیریت شهری، تشکیل کارگروه‌ها، برگزاری رویدادها و شتاب‌دهی تیم‌های تخصصی در حوزه هوش مصنوعی و مدیریت شهری، برگزاری نشست‌های تبیینی و ترویجی با موضوعات حوزه علم، فناور و نوآوری، برگزاری نشست‌های تبیینی در حوزه انقلاب اسلامی با مخاطبان بنیاد نخبگان استان اصفهان، برگزاری نشست‌های اخلاقی و قرآنی با مخاطبان بنیاد نخبگان، برگزاری همایش‌ها و نشست‌های با رویکرد حفظ نخبگان و ترویج مهاجرت معکوس، برگزاری کارگاه‌های تخصصی مشاوره‌ای و مهارت محور به منظور ارتقا سطح زندگی فردی و اجتماعی مخاطبان بنیاد نخبگان استان، تولید و انتشار محتوا در راستای فعالیت‌های مشترک در بستر فضای مجازی و رسانه‌های استانی و ملی، برگزاری اردوهای نخبگانی با محوریت اماکن فرهنگی تاریخی شهر اصفهان و مراکز خدمات فرهنگی- تفریحی معاونت از جمله مفاد این تفاهم نامه است.

شهردار اصفهان: به مهارت و دانش نخبگان نیاز داریم

علی قاسم زاده در گردهمایی صمیمانه نخبگان و مستعدان برتر اصفهان، با اشاره به ارتباط انسان‌ها با عناصر هستی، اظهار کرد: افرادی که در زندگی دچار بحران هویتی می‌شوند، از یک سو خود را به درستی نشناخته‌اند و از سوی دیگر نتوانسته‌اند نسبت خود را با جهان هستی مشخص کنند. اگر مجموعه زندگی انسان را تجزیه و تحلیل کنیم، چیزی جز ارتباطات نیست، در واقع انسان منهای نقش و ارتباطات چیزی نخواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: در قرآن کریم صحبت از غرور و تکبر بی‌جای انسان در برابر خداوند می‌شود، در حالی که انسان‌ها باید در سیر الی الله کار خدایی کرده و خود را قطره پیوسته به دریا تلقی کنند.

قاسم‌زاده با اشاره به فرارسیدن ماه محرم و ایام عزاداری اباعبدالله الحسین (ع)، گفت: اگر متوجه نسبت خود با اباعبدالله الحسین (ع) نباشیم، مفهوم و معنای حقیقی حدیث «انّ الْحسین مصباح الْهدی و سفینه الْنّجاة» برای ما مشخص نیست، این حدیث به ما نشان می‌دهد که ما در دنیای تاریک و جهان گمراهی در حال غرق شدن هستیم و تنها چراغ هدایت و کشتی نجات، مکتب امام حسین (ع) است.

وی با بیان اینکه امروز به دنبال نسبت نخبگان با شهر هستیم، افزود: هویت یک شهر به عناصر آن وابسته است و عناصر مهم، انسان‌های تأثیرگذار از جمله نخبگان باعث آبادانی شهرها می‌شوند.

شهردار اصفهان با تاکید بر اینکه هیچکس به اندازه بزرگان، عالمان و رجل در ایجاد تمدن‌ها تأثیرگذار نیستند، تصریح کرد: امروزه معنی بسیاری از مفاهیم بازتعریف شده است، به عنوان مثال تیزهوش صرفاً به کسی که قدرت ذهن بالایی داشته باشد، اطلاق نمی‌شود، بلکه تیزهوش کسی است که قدرت حل مسئله را در بافت طبیعی زندگی دارد.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس تعریف بنیاد نخبگان ایران، نخبگی به این معنی است محصول و دستاوردی داشته یا در مسیر علم و اجتماع اثرگذار باشد، در واقع نخبگی دیگر به صرف دانش تعریف نمی‌شود.

قاسم‌زاده اظهار کرد: امروزه به تأثیر، مهارت و دانش نخبگان نیاز داریم، از این رو دست نیاز خود را به سمت نخبگان دراز کرده‌ایم، زیرا معتقدیم توجه نکردن به حضور تأثیرگذار نخبگان خسارت‌های سنگینی را در طول چهار دهه گذشته ایجاد کرده است؛ عرصه کار در شهرداری برای همه نخبگان فراهم است، زیرا عرصه‌های تأثیرگذار زیادی برای نخبگان دارد.

وی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه علمی و فرهنگی بین شهرداری اصفهان و بنیاد نخبگان، افزود: نیازهای مختلف خود را از کوچک تا بزرگ در قالب این تفاهم‌نامه به بنیاد نخبگان عرضه کرده‌ایم، زیرا معتقدیم باید فضا را برای حضور نخبگان جهت کمک به مدیریت شهری فراهم کنیم.

شهردار اصفهان با بیان اینکه شعار این دوره مدیریت شهری «اصفهان من شهر زندگی» است، لذا نخبگان با حضور تأثیرگذار خود و کمک به مدیریت شهری شرایط را برای زندگی بهتر فراهم کنند، گفت: باید همگان برای بهتر شدن حال شهر کمک کنند، در این راستا بسیار علاقه‌مند هستم که توصیف شهر اصفهان را زبان نخبگان دریابم.

همیاری سرآمدان و مستعدان اصفهانی در اجرای برنامه های بنیاد نخبگان استان

همچنین در این گردهمایی، دکتر حسین ربانی رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان گفت: هدف ما از برگزاری این جلسه آن است که از مشارکت نخبگان برای اجرای برنامه‌های بنیاد نخبگان استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه هر کشوری که بیشتر از ظرفیت نخبگان خود استفاده کند، عاقبت بهتری خواهد داشت، تصریح کرد: لذا بر خود لازم دانستیم نخستین برنامه بنیاد نخبگان را با گردهمایی صمیمانه آغاز کنیم.

رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان تصریح کرد: در این گردهمایی حلقه‌های گفت‌وگو تشکیل می‌شود تا نخبگان در گروه‌های مورد علاقه خود تقسیم بندی شوند.

ربانی خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های محوری بنیاد نخبگان استان اصفهان که ما در آن اهتمام خواهیم داشت، موضوع هوش مصنوعی است، به زودی دنیای آینده به واسطه هوش مصنوعی متحول خواهد شد.

وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخبگان برای قرار گرفتن ایران جزو ۱۰ کشور اول جهان در بحث هوش مصنوعی به عنوان یک بحث راهبردی و استراتژیکی گفت: بر این اساس با یک بررسی اجمالی به ظرفیت‌های فوق‌العاده اصفهان در زمینه‌های مرتبط با هوش مصنوعی پی بردیم. در این راستا با موافقت مسئولان عالی استان برای انتخاب اصفهان به عنوان هاب هوش مصنوعی کشور، باید اقدامات و مطالعات اولیه با همت نخبگان استان آغاز شود.

ربانی اظهار کرد: در این مسیر حضور نخبگان استان بسیار حائز اهمیت است و امروزه امضای تفاهم نامه همکاری با شهرداری اصفهان و حل مسائل اصفهان با استفاده از هوش مصنوعی نیز در این راستا انجام می‌گیرد.

رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان افزود: دیگر برنامه ای که بنیاد نخبگان بر اجرای آن تاکید می‌کند، مرکز مدیریت عالمانه است، عمده مدیریت‌های ما بر اساس مدیریت سنتی است، در حالی که استفاده از ابزارها و روش‌های نوین در عرصه مدیریت لازمه حرکت رو به جلو بوده، همچنین رصد خانه علم و فناوری هم به صورت ویژه در این زمینه تعریف شده است.

ربانی توضیح داد: جشنواره دست آورد دیگر اقدامی است که در بنیاد نخبگان استان برگزار خواهد شد، در بنیاد نخبگان انواع حمایت‌ها را داریم، ولی نکته‌ای که وجود دارد این است که عمده نخبگانی که تسهیلات دریافت می‌کنند پس از دریافت تسهیلات، ارتباط خود را با بنیاد نخبگان قطع می‌کنند، بنابراین هدف از برگزاری این جشنواره این است که نخبگان در آن شرکت کنند و از آنچه به عنوان دستآورد حاصل کرده‌اند به دیگران ارائه دهند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: از دیگر برنامه های بنیاد نخبگان استان اصفهان می توان به رصد خانه علم و فناوری، برنامه های فرهنگی و تبیینی، حمایت از شرکت های نخبه پرور و طرح رفعت اشاره نمود که در این گردهمایی از مستعدان برتر دعوت می گردد در اجرای این برنامه ها به بنیاد نخبگان استان اصفهان کمک کنند.

همچنین در پایان این مراسم از برگزیدگان جشنواره خوارزمی سال 1399  و 1400 اصفهانی با حضور شهردار اصفهان تقدیر به عمل آمد.

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 160337
مدیر سایت بنیاد نخبگان استان اصفهان
خبرنگار

مدیر سایت بنیاد نخبگان استان اصفهان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید