وبینار آموزشی
ترند فناوریهای کوانتومی
فناوریهای کوانتومی، بهعنوان یکی از حوزههای نوظهور فناوری، توجه بسیاری از سیاستگذاران و همچنین شرکتهای فناور را به خود جلب نموده است. سرمایهگذاریهای چشمگیر کشورهای توسعهیافته و غولهای فناوری در این حوزه از فناوری، به خوبی نشان میدهد که چه پتانسیلهای تجاری و به تبع آن فرصتهای کسبوکاری در آن نهفته است. اما سؤال اینجا است که کوانتوم چیست و چرا کشورهای مختلف علاقهمند به پیشرفت در آن هستند؟
بهطور خلاصه، مهمترین کاربردهای فناوری کوانتومی به شرح زیر است:
محاسبات کوانتومی: کامپیوترها و ماشینهای مبتنی بر این محاسبات، قادر به درک و مدلسازی فرآیندهای پیچیدهتر، آن هم در زمان بسیار کوتاهتری هستند. از این محاسبات، میتوان در صنایع مختلف، از جمله هوافضا، حملونقل و ... استفاده نمود؛
حسگرهای کوانتومی: استفاده از حساسیت حالات کوانتومی برای پیشبینی زلزله و آتشفشان و یا تشخیص عابران پیاده در هوای مهآلود جادهها؛
ارتباطات کوانتومی: ارتباط ایمن بینسیستمی برای مبادله فایلها و دادههای اطلاعاتی، همراه با افزایش سرعت و ظرفیت فرآیند انتقال داده؛
ساعتهای کوانتومی: تولید نسل جدیدی از ساعتها با ابعاد کوچکتر، دقیقتر و ارزانتر نسبت به ساعتهای اتمی فعلی؛
موقعیتیابی کوانتومی: توسعه نسل جدید سیستمهای ناوبری و جهتیابی با حساسیت 1000 برابری نسبت به سیستمهای «GPS» فعلی؛
زیستشناسی کوانتومی: مطالعه کاربردهای مکانیک کوانتومی برای اهداف و مشکلات بیولوژیکی و توضیح آنچه در سلولهای زنده اتفاق میافتد. (پرندهای به نام سینهسرخ در اروپا زندگی میکند که همه ساله در فصول سرد سال، از اسکاندیناوی به سمت دریای مدیترانه کوچ میکند. با وجود آنکه پرندههای مهاجر از میدان مغناطیسی زمین برای جهتیابی استفاده میکنند، اما این میدان مغناطیسی آنقدر قوی نیست که پرنده کوچکی مانند سینهسرخ بتواند از آن بهعنوان یک ابزار شناسایی استفاده کند. دانشمندان معتقدند که نوعی درهم تنیدگی کوانتومی بین ذرات چشم پرنده و ذرات بیرونی وجود دارد که شناسایی میدان مغناطیسی و مسیریابی را ممکن میسازد. این به معنای استفاده از فناوری کوانتومی در قالب حسگرهای کوانتومی و بهکارگیری آن برای جهتیابی در طبیعت است.)
بررسیها نشان میدهد که جهان در آستانه انقلاب جدیدی در حوزه فناوریهای کوانتومی است که همانند انقلاب فناوریهای دیجیتال و ظهور عصر اطلاعات، تحولات بزرگی در زندگی بشر پدید خواهد آورد. بدیهی است که در چنین شرایطی، رصد مسیر حرکتی فناوری و شناسایی فرصتهای پیش رو، یکی از اولویتهای اصلی کسبوکارهای مرتبط باشد. برای مثال، پیشبینی میشود که فناوریهای کوانتومی، حوزههایی نظیر انرژی، سلامت و حتی امنیت را تحتالشعاع قرار میدهند. پس از همین امروز، باید به رصد فناوری پرداخت تا بتوان از این فرصتهای نه چندان دور، بهرهبرداری کرد.
بحث رصد فناوریهای کوانتومی و پیشبینی مسیر آینده، تنها از حیث شناسایی فرصتها حائز اهمیت نیست؛ سرمایهگذاری در حوزههای پیشرفتهای مانند فناوری کوانتومی، منابع قابلتوجهی نیاز دارد و برای کشور درحالتوسعهای همچون ایران، هرگونه استراتژی اشتباه و عدم تشخیص دقیق مسیر صحیح، هزینههای غیرقابل جبرانی به بار میآورد. از این منظر، شناخت دقیق حوزه و الزامات و نیازمندیهای آن، هم برای سیاستگذاران و هم فعالان حوزه فناوری کشور، به شدت ضروری است.
بر این مبنا و با توجه به اهمیت فناوریهای کوانتومی بهعنوان یکی از نوآوریهای آینده بشریت، کاریز اقدام به برگزاری وبیناری تحت عنوان «ترند فناوریهای کوانتومی» نموده است. در این وبینار که با حضور آقای «محمد ثامنی»، مسئول گروه فناوریهای نوظهور و آیندهساز مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت برگزار میگردد، فناوریهای کوانتومی و تحولات ناشی از آنها معرفی خواهند شد. اینکه فناوریهای کوانتومی چیست، چه تغییری در زندگی ما ایجاد میکنند و از همه مهمتر، ما باید چه بکنیم؟
اگر به این حوزه از فناوری علاقهمند هستید، اگر ایدهای در حوزه فناوریهای کوانتومی در ذهن دارید و درصدد توسعه و تجاریسازی آن هستید، اگر میخواهید با آخرین فرصتهای سرمایهگذاری و کاربرد فناوریهای کوانتومی در کسبوکار و صنعت آشنا شوید، در این وبینار حاضر شده و درک عمیقتری از روند تغییر و تحولات فناورانه به دست آورید.
سخنرانان: محمد ثامنی مسئول گروه فناوریهای نوظهور و آیندهساز مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت
زمان برگزاری: روز چهارشنبه مورخ 30 مهرماه ساعت 17 الی 18
کد تخفیف 100 درصدی: nokhbegan
جهت ثبت نام کلیک کنید