با حضور استاندار اصفهان در گردهمایی بزرگ نخبگان اصفهان انجام گرفت:
تجلیل از برگزیدگان و رونمایی از فصل جدید فعالیت های بنیاد ملی نخبگان
گردهمایی بزرگ نخبگان استان با حضور بیش از 550 تن از نخبگان، سرآمدان و مستعدان برتر استان اصفهان برگزار شد.
فصل جدیدی از فعالیت های بنیاد ملی نخبگان اجرا خواهد شد
دکتر حسین ربانی، رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان در این گردهمایی ضمن اشاره به گردهمایی سالیانه مخاطبین بنیاد ملی نخبگان در استان اصفهان گفت: مخاطبین امروز این گردهمایی بیشتر ورودی های جدید بنیاد ملی نخبگان هستند و در صدد هستیم در این مراسم معرفی کاملی از فصل جدید برنامه های بنیاد ملی نخبگان داشته باشیم.
ربانی گفت: در فصل جدید برنامه ها و طرح های بنیاد ملی نخبگان، برنامه های استاد محور مورد توجه بیشتری قرار گرفته و تلاش شده تا مسیرها و مدلهای جدیدی برای حرکت جامعه نخبگانی به سمت مطلوب طراحی شود.
وی با اشاره به ساختار جدید بنیاد ملی نخبگان، یادآور شد: جامعه مخاطب معاونت مستعدان و آیندهسازان، از ابتدای دوره دانشآموزی آغاز میشود و تا دانشآموختگی فرد ادامه دارد. جامعه هدف معاونت سرآمدان و نخبگان را نیز دانشآموختگان مقاطع مختلف تحصیلی تشکیل میدهند که بخش مهمی از آنها اساتید دانشگاهها هستند.
ربانی افزود: در تمام برنامههای بنیاد ملی نخبگان در سطح دانشجویی، استاد نقش محوری دارد؛ زیرا بنیاد معتقد است برای ایجاد تحول در فضای نخبگانی باید در مسیر نخبگی، استاد به عنوان محور حضوری فعال و پررنگ داشته باشد. بر همین اساس تسهیلات در حوزه دانشجویی، ذیل طرح مسیر نخبگی به صورت استاد محور تعریف میشوند تا در یک فرایند منسجم و پیوسته، فرد مستعد برتر به سمت نخبگی حرکت کند.
رئیس بنیاد نخبگان با اشاره به اجرای پایلوت برنامه هسته های استاد محور فرهنگی و علمی در استان اصفهان در سال گذشته افزود: در سال جاری این برنامه به صورت وسیع تر و در سطح ملی برنامه ریزی شده که امروز با حضور اساتید راهبر و مخاطبین سال های اول و دوم دانشگاه های برتر استان، با این برنامه آشنا خواهیم شد.
ربانی افزود: اگر نخبگان جامعه شناسایی و حمایت شوند اما نتوانیم از آنها در جایگاه واقعی خودشان استفاده کنیم، به مهاجرت آنها کمک شده است بههمین دلیل امروزه نخبه گماری و استفاده از ظرفیت آنها در کشور از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی نخبه شناسی، نخبه گزینی، نخبه پروری و نخبه گماری را چهار گام اصلی فعالیت های بنیاد ملی نخبگان عنوان کرد و گفت: این چهار گام باید بطور کامل انجام شود و اگر زنجیره آن تکمیل نشود، کارآمد نخواهد بود. بر همین اساس طرح هایی برای جذب نخبگان در شرکت های داش بنیان و تسهیلات جذب در دستگاه های اجرایی اجرایی شده و در آن نخبگان با توجه به نیازهای دستگاه های اجرایی در اولویت جذب قرار می گیرند.
وی به راه اندازی مرکز مدیریت عالمانه در اصفهان نیز اشاره کرده و خاطرنشان کرد: این مرکز با مشارکت استانداری اصفهان و دیگر دستگاه های حاکمیتی استان تشکیل و تلاش می شود تا با تشکیل هیات های اندیشه ورز نخبگانی، راهبردهای آنها به مدیریت استان منتقل شود و تا کنون حدود ۳۰۰ نفر از نخبگان بنیاد در این کارگروه ها فعالیت کرده و امروز سال دوم این مرکز را آغاز خواهیم کرد.
وی در پایان با اشاره به کارویژه بنیاد نخبگان استان اصفهان در زمینه هوش مصنوعی افزود: این بنیاد از ابتدای سال گذشته، حوزۀ هوش مصنوعی را به عنوان یکی از اولویتهای برنامههای خود قرار داده چرا که موضوع هوش مصنوعی جزء مسائل کلان کشور بوده است و پتانسیلهای استان در این زمینه باید فعال شود.
وی افزود: بنیاد نخبگان استان تلاش دارد با این اقدام ظرفیت مجموعههای دولتی را در این حوزه فعال کند و از طرف دیگر با توجه به ظرفیت بالای استان در نقشآفرینی در این حوزه، بخش خصوصی را نیز برای حضور در این حوزه ترغیب کند. در این راستا رویدادهایی طراحی و اجرا شد که می توان به رویداد دانش آموزشی هوش مصنوعی، گردهمایی فعالان هوش مصنوعی در اصفهان، رویداد سرمایه گذاری هوش مصنوعی، همنت هوش مصنوعی و در نهایت مسابقات هوش مصنوعی که همکنون در مرحله نهایی و اعلام برگزیدگان آن قرار داریم، اشاره نمود.
سخنران بعدی این مراسم دکتر سید رضا مرتضوی استاندار محترم استان اصفهان بودند.
جایی که جوانان و نخبگان وارد کار شدند و درگیر حل مشکلات استان شدند موفقیت های خوبی را شاهد بودیم
استاندار اصفهان در این مراسم در سخنانی ضمن گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی، وضعیت پیشرفت و توسعه ایران، به خصوص در حوزه های علم و فناوری قبل و بعد از انقلاب اسلامی مقایسه نموده و افزود: قرار گرفتن ایران در رده های اول کشورهای جهان در حوزه های سلامت علم و پژوهش و فناوری نتیجه تلاش های هیئت علمی دانشگاهها و نخبگان این کشور بوده است.
وی افزود: قبل از به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی مردم از نبود پزشک ایرانی رنج میبردند و زیر نظر پزشکانی که عموماً از هند، پاکستان و بنگلادش درمان میشدند، اما اکنون از همین کشورها برای تحصیل در حوزه پزشکی به ایران مراجعه میکنند.
مرتضوی افزود: دولت سیزدهم کارهای بزرگی را جهت رفع مشکلات در استان اصفهان شروع کرده است. در زمینه رفع مشکل کمبود آب، آلودگی هوا و کارخانه جات غیر فعال استان استان کارهای بزرگی انجام شده که متولی های آن از بین همین فناوران و جوانانی نخبه استان انتخاب شده اند.
وی با اشاره به فعالیت های مرکز حکمرانی عالمانه افزود: میزی با عنوان حکمرانی آب در استانداری تشکیل شد. اعضای آن از بین همین جوانان و نخبگان بوده و با طرح های ارائه شده آن ها اقدام های بزرگی انجام شد. طرح انتقال آب از دریای عمان، سامان دهی حوزه زاینده رود و آب هایی که از استان خارج می شوند و بارور سازی ابر ها از جمله طرح های ارائه شده است که می توان ذکر کرد.
استاندار اصفهان گفت: در زمینه آلودگی هوا نیز طرح های بزرگی مثل گوگرد زدایی از سوخت های فسیلی تولیدی در پالایشگاه اصفهان، جایگزینی نیروگاه های با نیروگاه های خورشیدی اجرایی شده است.
وی افزود: جایی که جوانان و نخبگان وارد کار شدند و درگیر حل مشکلات استان شدند موفقیت های خوبی را شاهد بودیم. امیدوار در سال های آینده همه شما در قالب هسته های مسئله محور و مرکز حکمرانی عالمانه ظرفیت های جدیدی است که جوانان را درگیر حل مسائل کشور می کند.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک بتوانیم با شما نخبگان و سرآمدان علمی در کارهای مشترکی که در استان اصفهان تعریف می کنیم، همکاری داشته باشیم.
در ادامه این گردهمایی از برگزیدگان کنکور سال گذشته، برگزیدگان جشنواره ملی فارابی، دبیران کارگروه های نه گانه مرکز حکمرانی عالمانه اصفهان و پنج برگزیدگان مرحله نهایی هوش مصنوعی با حضور استاندار اصفهان و رئیس بنیاد نخبگان استان تقدیر و تشکر به عمل آمد.
+معرفی طرح رفعت، دکتر زکریائی
+معرفی طرح رفعت، دکتر مهران زینلیان