وبینار آموزشی با موضوع «ثبت اختراع و حفظ مالکیت معنوی» برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان اصفهان، وبینار آموزشی با موضوع «ثبت اختراع و حفظ مالکیت معنوی» در روزهای 20 و 27 فروردین 1399 از ساعت 14 الی 16 و بهصورت مجازی برگزار شد
این دوره توسط مهندس پایان امینی، مشاور ثبت اختراعات در داخل و خارج از کشور و تجاریسازی فناوری و مسئول کمیته مالکیت فکری کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی اصفهان و باهدف کسب و افزایش آگاهی اساتید و دانشجویان در راستای حفظ ایده و نتایج تحقیقات و همچنین صیانت از اختراعات دانشبنیان در دو جلسه دوساعته برگزار شد.
امینی در این ابتدا این دوره آموزشی به اهمیت مالکیت فکری بهعنوان یک زیربنا و زیرساخت تجاریسازی نوآوریها و فناوریها در زمینههای هنری، نرمافزاری و صنعتی اشارهکرده و افزود: دارایی اصلی شرکتهای دانشبنیان، دارایی فکری ازجمله اختراع، دانش فنی، نیروی انسانی، برند و ... است. بهعنوان مثال دارایی شرکت گوگل، سالانه بالغبر 2 تا 3 هزار پتنت، نیروی انسانی و برند آن است.
وی گفت: دارایی فکری دودسته اصلی هستند: اول کپیرایت در ایران قوانین کپیرایت وجود داشته و 4 قانون برای حفاظت از حقوق مؤلف داریم. در مورد آثار هنری، وزارت ارشاد، در مورد نرمافزار وزارت ارشاد و شورای عالی دادهورزی و چند نهاد دیگر درزمینهٔ اپلیکیشن و نرمافزار خدماتی ارائه میدهند؛ و دوم داراییهای صنعتی آن شرکت.
وی یا ذکر شاخههای مختلف داراییهای فکری افزود: راز تجاری (مثال معروف آن فرمول کوکاکولا است)، طرح صنعتی (مثل شکل ظاهری)، نام و نشان تجاری و اختراع از شاخههای مختلف داراییهای فکری است.
وی با اشاره به اهمیت ثبت پتنت گفت: تنها 20 درصد پتنت، در کتب و مقالات قابل دسترسی است و 80 درصد جایی بهغیراز پتنت ثبتنشده است پس منبع خوبی برای مهندسی معکوس است. 90 درصد پتنت ها رایگان بوده و دیگر حمایت نمی شوند پس شما آزادید که از آن استفاده کنید و تنها 10 درصد اختراعات حفاظت شده اند. در دنیا حدود 100 میلیون اختراع قابلدسترسیاند، حدود 11 میلیون اختراع آمریکایی داریم که 90 درصد (حدود 10 میلیون) بهراحتی قابل استفاده و رایگان هستند.
وی در ادامه وبینار به ثبت اختراع داخلی و قوانین آن اشاره نموده و به الزامات (شرایط) اعطای پتنت پرداخت.
در پایان مباحث آموزشی مدرس دوره به پرسشهای شرکتکنندگان پاسخهای لازم را ارائه نمود.