بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/06/26 - 11:36
  • - تعداد بازدید: 511
  • - تعداد بازدیدکننده: 451
  • زمان مطالعه : 26 دقیقه
اولین سفر استانی دکتر حسین افشین معاون علمی و فناوری و اقتصاددانش بنیان رئیس جمهور به اصفهان:

نقش پر رنگ معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در پیشرفت ایران

حسین افشین با اشاره به دیداربا بیش از ۱۰۰ نفر از نخبگان و اساتید برجسته علمی گفت: استان اصفهان تنها به‌دلیل تاریخ و هنر خود شناخته نمی‌شود، بلکه این استان با ظرفیت‌های علمی و نوآورانه‌اش به قلب نوآوری کشور تبدیل شده است

دکتر حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان و معاون روز شنبه در اولین سفر استانی خود به اصفهان سفر کرد. در این گزارش به برنامه های ایشان در طول این سفر یکروز اشاره خواهد شد.

 

اولین برنامه معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور رونمایی از چند محصول دانش بنیان بود.

حضور معاون رئیس جمهور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان:

این مراسم با حضور رئیس مجمع نمایندگان اصفهان، و دیگر مسئولین استان  از ۳ محصول دانش‌بنیان، نشت‌یاب لیزری مکشی قابل‌حمل گاز متان، سیلیکا آیروژل و لیزر جوش داتیس رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان اصفهان، نشت یاب لیزری یکی از محصولاتی بود که صبح امروز حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور از آن رونمایی کرد؛ محصولی دانش بنیان که به اعتقاد تولید کنندگانش ایران را جز پنج کشور صاحب این فناوری کرده است. هوا ژل محصولی دانش بنیان دیگری بود که از آن رونمایی شد که به عنوان سبک ترین ماده جامد در صنایع هوافضا و پتروشیمی کاربرد دارد.

در ادامه برنامه های صبح معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور در اصفهان، ایشان در بین خبرنگاران حاضر شده و به سوالات ایشان در زمینه های مختلف پاسخ داد.

«شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان» دومین منطقه بین المللی نوآوری ایران می‌شود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور گفت: «شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان» پس از پارک پردیس تهران به عنوان دومین منطقه بین المللی نوآوری ایران می‌شود.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان اصفهان،حسین افشین روز شنبه در حاشیه آیین رونمایی از محصولات شرکت‌های دانش بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان که در شهرک علمی و تحقیقاتی برگزار شد، افزود: در حال حاضر پارک پردیس تهران نخستین منطقه بین المللی نوآوری ایران است و با توجه به اهمیت شهر علمی و تحقیقاتی اصفهان به زودی با گرفتن مصوبه وزراتخانه این شهرک علمی را بین‌المللی می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه در معاونت ریاست جمهوری همه مدیریت‌ها به هم پیوسته است و نباید با تغییر مدیریت‌ها نگرش‌ها عوض شود،ادامه داد: اهداف این معاونت در سه قسمت مهم تقویت نیروی انسانی و توسعه و تقویت مرجعیت علمی به خصوص در حوزه‌های نو ظهور، توجه ویژه به زیر ساخت‌ها و نیز روش‌های تامین مالی است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور تصریح کرد: یکی از مشکلات شرکت‌های دانش بنیان تامین مالی است، زیرا روش‌های سنتی دیگر پاسخگو نیست و ما در این زمینه ورود پیدا کرده‌ایم.

وی با تاکید به اینکه در کشور قوانین خوبی دراین حوزه تصویب شده است اما به درستی اجرا نمی‌شود، گفت:به عنوان مثال قانون حمایت از کالای ایرانی (سال ۹۸ )و جهش دانش‌بنیان کمتر از ۱۰درصد اجرا شده است که ما  متعهد می‌شویم با کمک وزارت صمت و وزرات علوم اجرای قوانین کامل انجام شود. 

افشین در مورد نقش معاونت علمی در هوش مصنوعی و فناوری نو ظهور با توجه به شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: سرعت و دقت این فناوری‌ها بسیار زیاد است و ما باید در دو موضوع پلتفرمی و نرم افزاری با کمک دانشگاه‌های معتبر اصفهان توسعه ایجاد کنیم.

وی  اضافه کرد:از دیگر موارد مورد توسعه‌ای این حوزه زیرساخت است که سیاست معاونت علمی و تحقیقاتی زیر ساختی هدفمند و متمرکز با ارائه برنامه جامعی در مورد  هوش مصنوعی با تاکید بر نقش‌ استانها با بخش خصوصی و حاکمیت در حال تدوین است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور تصریح کرد:شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان  یکی از بزرگترین سرمایه کشور است که بستری از شرکت‌های دانش‌بنیان و نو  در آن رشد پیدا کنند و ما از این مجموعه علمی حمایت می‌کنیم.

وی در مورد سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی بخش دانش‌بنیان گفت: برای توسعه سرمایه‌گذاری بخش داخلی در تلاش هستیم که با توجه به ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید که درخصوص اعتبارات مالی، قانونی پیشرفته است؛ ورود پیدا کنیم.

افشین اضافه کرد: تقویت صندوق‌های خطرپذیر و سرمایه‌های آنها از دیگر برنامه معاونت علمی و فناوری است و در حال حاضر  ۲ صندوق خطر پذیر فولاد مبارکه و گلرنگ با 10 هزار میلیاردریال سرمایه اولیه بر اساس تبصره ۱۸سرمایه‌گذاری داخلی به کمک دولت آمده است. 

وی در مورد صندوق بین‌المللی گفت: ایران با کشورهایی همچون عراق،سوریه و کشورهای حاشیه خلیج فارس در زمینه ایجاد صندوق ارزی (cvc) خطر پذیر وارد مذاکره مقدمات توسعه بخش بخش صادرات شده است.

در حوزه هوش مصنوعی باید با سرعت و دقت عمل کنیم

وی با بیان اینکه عمل‌کردن به‌صورت هدفمند و متمرکز در حوزه هوش مصنوعی در دستور کار قرار دارد، عنوان کرد: در مورد هوش مصنوعی باید با سرعت و دقت عمل کنیم، گاهی سرعت فناوری‌های نوظهور بسیار زیاد است و ممکن است با هر لحظه که از دست می‌دهیم عقب‌افتادگی زیادی ایجاد شود.

افشین بیان کرد: دو موضوع در حوزه هوش مصنوعی مطرح است؛ یکی پلتفرم و نرم‌افزار است که باید با پتانسیلی که در دانشگاه‌های اصفهان وجود دارد، پلتفرم نرم‌افزاری AI را در این دانشگاه‌ها توسعه دهیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور افزود: موضوع دیگر زیرساخت‌هاست، سیاست معاونت علمی در حوزه زیرساخت عمل‌کردن به‌صورت هدفمند و متمرکز است.وی گفت: چون هزینه‌های زیرساخت بالاست، اگر یک مجری داشته باشیم، منابع به‌صورت هدفمند در یک راستا هزینه می‌شود و در حوزه زیرساخت متمرکز عمل می‌کنیم.

افشین اظهار کرد: برنامه‌ای در حوزه هوش مصنوعی در حال تدوین است که برای آن جلساتی با بخش خصوصی و حاکمیت برگزار کردیم که به‌زودی برنامه راهبری هوش مصنوعی با تعریف نقش هر استان در آن برنامه را اعلام خواهیم کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه خودم پیش‌ از این در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان فعالیت داشتم و با پتانسیل بالای این شهرک آشنا هستم، افزود: این شهرک یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌های کشور است و بستری فراهم شده تا شرکت‌های دانش‌بنیان و ایده‌های نو در اینجا رشد کنند.

 

برای اولین بار صندوق خطرپذیر ارزی در کشور ایجاد می‌شود

افشین خاطرنشان کرد: تیمی آماده شده که صندوق خطرپذیر ارزی را برای اولین ‌بار در کشور ایجاد کند، رایزنی‌های اولیه با بانک مرکزی صورت‌گرفته، اگر این صندوق افتتاح شود بخش‌های صادراتی می‌توانند امید بیشتری به حمایت از جانب ما داشته باشند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: وقتی صندوق‌های سرمایه‌گذاری با تغییر نرخ ارز مواجه شود دارایی صندوق‌ها نصف یا کمتر می‌شود، باید این موضوع را با تأسیس صندوق ارزی از مشکلات بکاهیم.

 

بازدید از شرکتهای دانش بنیان:

در ادامه برنامه های این سفر ایشان با حضور در تعدادی از شرکت های دانش بنیان با اقدامات و محصولات ایشان آشنا شدند.

بازدید معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از پردیس توسعه فناوری‌های راهبردی فولاد مبارکه

حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور پیش از ظهر شنبه با حضور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، از پردیس توسعه فناوری‌های راهبردی فولاد مبارکه بازدید به عمل آورد.

پردیس توسعه فناوری‌های راهبردی فولاد مبارکه یک کارخانه نوآوری برای ساخت و تجمیع پایلوت‌ها و انجام آزمایش‌ها، تحقیقات بر روی آن‌ها و نظارت بر اجرای قراردادهای پایلوت و توسعه تکنولوژی است.

در جریان بازدید معاون علمی رییس جمهور از پردیس فناوری های راهبردی فولاد مبارکه، پایلوت‌ بستر چرخان (RHF) راه اندازی شد.

دکتر افشین معاون علمی رییس‌جمهور به همراه دکتر طیب‌نیا مدیرعامل فولاد مبارکه از راه اندازی پایلوت‌ بستر چرخان (RHF) بازدید کرد.
دستگاه کوره دوار یا rotary hearth furnace (RHF) برای نخستین بار در کشور در مقیاس نیمه صنعتی به دست کارشناسان شرکت‌ دانش‌بنیان مهام صنعت شریف از شرکت‌های سرمایه‌پذیر صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه ساخته شد.
مهم‌ترین مزیت استفاده از این طرح را می‌توان استفاده از سنگ‌آهن‌های کم‌عیار به ویژه هماتیتی که کمتر در کشور ما به کار می‌روند، همچنین ضایعات آهنی، ضایعات گندله و آهن اسفنجی نام برد.
به این ترتیب با بهره‌برداری از این کوره، ضمن جلوگیری از دورریز ضایعات، ارزش افزوده قابل توجهی از ضایعات ایجاد خواهد شد و به تحقق اقتصاد چرخی در راستای بهره‌گیری حداکثری از منابع موجود کمک خواهد شد..

 

بازدید از صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه

نمایشگاه معرفی فناوری و نوآوری‌های شرکت های سرمایه پذیر صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از نمایشگاه معرفی فناوری و نوآوری‌های شرکت های سرمایه پذیر صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه بازدید کرد.
حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، با حضور در نمایشگاه نوآوری‌های صنعت فولاد ضمن بازدید از پروژه‌ها و دستاوردهای صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه، صبح امروز از آخرین دستاوردهای شرکت‌های سرمایه‌پذیر پرتفو سرمایه‌گذاری این صندوق از نزدیک آشنا شد.
محمد یاسر طیب نیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، و یحیی پالیزدار، مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه، و جمعی از مدیران و معاونان گروه فولاد مبارکه نیز وی را در این بازدید همراهی کردند.
گفتنی‌است شرکت‌های سرمایه‌پذیر حاضر در این نمایشگاه در حوزه‌های متعددی همچون پایداری، تحول دیجیتال و فناوری‌های نوین صنعتی فعالیت می‌کنند.

همچنین در ادامه از محصول دانش‌بنیان آنالیزر ارتعاشی بیسیم شرکت دانش‌بنیان بهین‌پایش صبا که با حمایت فولاد مبارکه طراحی و تولید گردیده است، رونمایی شد.

این محصول توسط متخصصان حوزه ارتعاشات، الکترونیک و نرم‌افزار، با هزینه‌ای بالغ بر ۵۵ میلیارد ریال، طی ۲ سال طراحی و تولید شده که کاربرد آن عیب‌یابی ماشین‌های دوار از طریق آنالیز ارتعاشات است؛ لازم به ذکر است این سومین شرکت در جهان است که توانسته به دانش تولید این محصول دست پیدا کند.

 

مراسم آغاز به کار فاز اول مجتمع توسعه تکنولوژی فولادمبارکه و همزمان کلنگ زنی فاز دوم

آیین افتتاح فاز اول مجتمع توسعه تکنولوژی فولاد مبارکه با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، مدیرعامل فولاد مبارکه و مدیر عامل این صندوق برگزار شد.

آیین افتتاح فاز اول مجتمع توسعه تکنولوژی فولاد مبارکه با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، یحیی پالیزدار مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه و قاسم مصلحی رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد.
این مجتمع که با هدف ارتقای فناوری‌های نوین و پیشرفته مورد نیاز صنعت فولاد کشور طراحی شده در مساحتی به متراژ 500 مترمربع و با مجموع هزینه‌های اجرایی بالغ بر 120 میلیارد ریال احداث می‌شود.

پروژه ساخت مجتمع توسعه تکنولوژی فولاد مبارکه که گامی مهم در توسعه تکنولوژی‌های بومی‌سازی‌شده در این صنعت به شمار می‌رود در اسفندماه سال 1402 آغاز شد و با تلاش متخصصان و کارشناسان داخلی، فاز اول آن در شهریورماه 1403 و تنها طی 6 ماه به بهره‌برداری رسیده است.
با بهره‌برداری از این مرکز، زمینه برای تحقیق و توسعه محصولات جدید، ارتقای کیفیت محصولات موجود و افزایش بهره‌وری در صنعت فولاد فراهم و بستر مناسبی برای همکاری دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور و همچنین صنایع مرتبط به منظور تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی و توسعه فناوری‌های نوین در صنعت فولاد ایجاد شده است.

فاز دوم مجتمع توسعه تکنولوژی فولاد مبارکه با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و مدیرعامل گروه فولاد مبارکه کلنگ خورد.

آیین کلنگ‌زنی فاز دوم مجتمع توسعه تکنولوژی فولاد مبارکه با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، یحیی پالیزدار مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه و جمعی از مدیران و معاونان این شرکت‌ برگزار شد.
این پروژه که در تکمیل فاز اول و با هدف توسعه و ارتقای فناوری‌های مورد نیاز صنعت فولاد کشور طراحی و در مساحتی به متراژ 2711 مترمربع و هزینه اجرایی 500 میلیارد ریال احداث و پیش‌بینی می‌شود تا سال 1404 به بهره‌برداری برسد.
با اجرای این فاز، ظرفیت‌های فناورانه و تولیدی مجتمع توسعه تکنولوژی فولاد مبارکه به‌طورچشم‌‌گیری افزایش خواهد یافت و گامی مهم در جهت خودکفایی و رفع نیازهای فناورانه صنعت فولاد از طریق بهره‌مندی از ظرفیت‌های داخلی رقم خواهد بود.
تمرکز اصلی این فاز که با بهره‌گیری از فناوری‌های روز و دانش بومی‌سازی‌شده اجرا خواهد شد بر افزایش کارایی و بهره‌وری در فرآیندهای تولیدی صنعت فولاد به ویژه گروه فولاد مبارکه است..

 

حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در جلسه با مدیرعامل فولاد مبارکه

گردنم را برای اکوسیستم نوآوری و دانش‌بنیان‌ها گرو می‌گذارم

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: همان‌گونه که رئیس‌جمهور فرمودند گردنم را در مقابل حرف‌هایم گرو می‌گذارم، بنده هم اعلام می‌کنم که گردنم را برای اکوسیستم نوآوری و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان گرو می‌گذارم تا بتوانیم تمام‌قد در این زمینه کمک کنیم.

حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در جلسه با مدیرعامل فولاد مبارکه اظهار داشت: تسلط مدیرعامل فولاد مبارکه به حوزه نوآوری علاوه بر حوزه تخصصی خود را از کمتر مدیری در کشور دیده‌ام.وی افزود: توضیحاتی که امروز طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه درخصوص شرکت‌های دانش‌بنیان مورد حمایت‌شان و نوع فعالیت‌های آنان ارائه دادند، نشان داد که مدیرعامل فولاد مبارکه به جزئیات عملکرد و فعالیت این شرکت‌ها مسلط است و عملکرد این مجموعه در حوزه نوآوری و فناوری واقعی است؛ به‌عبارت دیگر این مسأله را به‌گونه‌ای احساس کردم که گویی شرکت‌های دانش‌بنیان تحت حمایت فولاد مبارکه همچون فرزندان این شرکت هستند.

افشین بیان کرد: کمتر مدیری را در کشور سراغ دارم که علاوه بر تسلط به حوزه تخصصی خود، نسبت به حوزه فناوری و نوآوری دید داشته باشد اما این مسأله درخصوص طیب‌نیا به‌عنوان مدیرعامل فولاد مبارکه صادق است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور ادامه داد: در صنعت فولاد جهان تنها دو شرکت به‌صورت استثنا وجود دارند که ۲۰ درصد از بودجه خود را در حوزه‌های «تحقیق و توسعه» و «تحقیق و نوآوری» سرمایه‌گذاری کنند و عرف سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها بین ۲ تا ۳.۵ درصد از بودجه صنایع فولادی است که اگر در این حوزه‌ها سرمایه‌گذاری نکنیم، از صنعت فولاد جهان عقب خواهیم افتاد.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین این اطمینان را می‌دهم که قوانین موجود در کشور که مربوط به حوزه نوآوری و فناوری است را به‌طور کامل اجرا کنم و جای بسی امیدواری است که مسوولیت قبلی اینجانب مربوط به قانون مهم حمایت از کالای ایرانی بوده و در نگارش بند به بند این قانون مشارکت موثر داشته‌ام، همچنین به قانون حمایت از جهش تولید دانش‌بنیان که از دیگر قوانین مهم حوزه نوآوری و فناوری است، تسلط کامل دارم.

افشین افزود: در حال حاضر قوانین مترقی بسیار خوبی در حوزه نوآوری و فناوری کشور داریم اما در اجرا نتوانسته‌ایم از تمام توان و ظرفیت موجود استفاده کنیم اما من این قول را می‌دهم که حتماً این کار را انجام خواهیم داد؛ همان‌گونه که رئیس‌جمهور فرمودند گردنم را در مقابل حرف‌هایم گرو می‌گذارم، بنده هم اعلام می‌کنم که گردنم را برای اکوسیستم نوآوری و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان گرو می‌گذارم تا بتوانیم تمام‌قد در این زمینه کمک کنیم.

 

در ادامه برنامه های دکتر افشین در سفر استانی خود به استان اصفهان، بعد از ظهر روز شنبه 24 شهریور ماه 1403 در جمع بیش از 180 نفر از اساتید، سرآمدان علمی و استعداد های برتر استان اصفهان حضور یافتند

گفت‌وگو رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیش از ۱5۰ نفر از نخبگان و اساتید برجسته در دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان

حسین افشین در دیدار نخبگان، استادان و مدیران شرکت‌های دانش بنیان اصفهان در دانشگاه علوم پزشکی این استان با اشاره به زمینه‌های تعامل و ارتباط با نخبگان استان‌ها افزود: ایجاد زمینه ارتباط و تعامل هرچه بیش‌تر با فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، نخبگان و دانشگاهیان یک ضرورت است که تلاش شده است تا این زمینه فراهم شود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به فراهم کردن زمینه‌ها برای تامین مسکن و معیشت نخبگان گفت: اگر معیشت و مسکن نخبگان به خوبی فراهم شود سبب تمرکز بیشتر آنها بر روی کارهای علمی و فناوری می شود و این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه برای تامین زمین مسکن نخبگان در اصفهان نیز مذاکره هایی با مسوولان این استان انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: در تهران قول مساعد برای این کار اخذ شده است. اگر نخبگان از نظر مالی تامین نباشند، کشور به ثروت نمی‌رسد، اگر بگوییم چرا آنها ثروت دارند یعنی هنوز به توسعه نرسیده‌ایم.

افشین با تاکید بر لزوم حمایت از همه اجزای زیست بوم علم و فناوری کشور، تصریح کرد: نخبگان ما امروز با مشکلات هویت مواجه هستند زیرا از طرفی از آنها خواسته می شود که خلاق و کارآفرین باشند و از طرفی، فرآیندهای موجود برای فعالیت آنها چندان چابک و متناسب با جایگاهشان نیست.

وی با بیان اینکه پویاسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان در دستور کار است، اظهار کرد: طرح‌های حمایتی این معاونت و بنیاد باید توسط ذینفعان نوشته شود.

افشین، تقویت شرکت‌های دانش بنیان و بنیاد نخبگان در استان ها را ضروری دانست و اظهار کرد: نخبگان باید از ما توقع داشته باشند، توقع آن‌ها سرمایه ما محسوب می شود و باید پیگیر این مطالبات باشیم.

وی با بیان اینکه شرایطی در استان ها در ارتباط با نخبگان فراهم شده است، خاطرنشان کرد: بررسی های اخیر نشان داد که تعدادی از استان ها موفق به جذب و استفاده از این تسهیلات و شرایط نشدند که باید آسیب‌شناسی و برطرف شود.

افشین درباره تسهیلات بنیاد ملی علم ایران برای دوره های پسادکتری توضیح داد: منابع این بنیاد به خوبی در بین دانشگاه‌های کشور توزیع شده هرچند نگاهی به آمار نشان می دهد که سهم برخی رشته ها مانند علوم انسانی و هنر نسبت به دیگران، کمتر است.

وی افزود: سهم رشته های علوم انسانی از منابع این بنیاد کمتر از ۱۰ درصد بوده است که سال آینده باید به ۳۵ درصد برسد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور تصریح کرد: دوره های پسادکتری در کشور مقداری کاهش یافته درحالیکه باید برای ماندگاری پژوهشگران، این بخش تقویت شود و ما نیز از آن حمایت می کنیم.

افشین درباره جایگاه دانشگاه‌های کشور در رتبه‌بندی های جهانی، گفت: مسائل مختلفی روی این موضوع تاثیر دارد که زیرساخت ها و تجهیزات آزمایشگاهی و فناوری از جمله آنهاست.

رییس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: اگر زیرساخت های تحقیقاتی فراهم نباشد نمی‌توان به خوبی پژوهش کرد و ما نیازمند بودجه خوب و تعاملات بین‌المللی در این زمینه هستیم.

وی همچنین با بیان اینکه دو قانون خوب و مترقی درباره مالیات برای واحدهای فناور و دانش بنیان وجود دارد، خاطرنشان کرد: حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال اعتبار مالیاتی در سال گذشته برای تحقیق و توسعه در کشور هزینه شد.

رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: اصفهان، دومین استان در زمینه شرکت های دانش بنیان و اشتغال در این بخش و سومین استان در زمینه درآمدهای فناورانه و دانش بنیان است، دانشگاه های برتر، شهرک علمی و تحقیقاتی و صنایع بزرگی دارد بنابراین باید نگاه ویژه ای به آن داشت.

افشین با تاکید بر اینکه اصفهان، رصدخانه حکمرانی در ایران است، افزود: بسیاری از هشدارهای اولیه در کشور ابتدا از اصفهان مطرح و تذکر داده می شود چنانچه این موضوع درباره کمبود منابع آبی و فرونشست نیز اتفاق افتاد.

در این نشست جمعی از نخبگان و مدیران شرکت های دانش بنیان اصفهان به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند که از جمله آنها می‌توان به طولانی بودن فرآیند جذب و استخدام نخبگان در دستگاه‌های اجرایی، تمرکزگرایی، متوقف شدن طرح «احمدی روشن»، تزریق درصد قابل توجهی از اعتبارات و تسهیلات به پایتخت، مهاجرت نخبگان و کارشناسان شرکت‌های دانش بنیان، وضعیت اینترنت، چگونگی استفاده از اعتبارات پژوهانه، کم توجهی به رشته های علوم انسانی و مدیریت و آسیب وارد شدن به امید اجتماعی نخبگان اشاره کرد.

حفظ کرامت پزشکان و کادر سلامت، ضرورت توجه به شفافیت، پاسخگویی و مشارکت ذینفعان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد نخبگان برای موفقیت هرچه بیشتر آنها و توجه به راه‌حل های علمی و کارآمد برای احیای زاینده‌رود و جلوگیری از فرونشست زمین در اصفهان نیز از جمله خواسته‌های مطرح شده توسط سرآمدان علمی اصفهان در این جلسه بود.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور که صبح شنبه به اصفهان سفر کرد، ضمن رونمایی از سه محصول دانش بنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی، بازدید از چند شرکت دانش‌بنیان استان در زمینه هوش مصنوعی و دیدار با مسوولان، نخبگان و فعالان اقتصاد دانش بنیان در جمع فعالان اقتصادی و بازرگانی استان حضور یافت.

حدود چهار هزار و ۵۰۰ نخبه و سرآمد علمی در استان اصفهان تاکنون تحت پوشش حمایت‌ها و تسهیلات بنیاد نخبگان قرار گرفته‌اند.

اصفهان با حدود ۲۰۰ هزار دانشجو، سه هزار و ۵۰۰ عضو هیات علمی و بیش از ۷۰۰ شرکت دانش بنیان از نظر دانشگاهی و فناوری دومین استان کشور است.

 

در نشستی با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور با استاندار اصفهان، شهردار و جمعی از مدیران کل استان، طرح های مهم و کلان استان در حوزه اقتصاد دانش بنیان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

دیدار با استاندار و جمعی از مدیران استان

دکتر حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور در جریان سفر به اصفهان در دیدار با استاندار اصفهان عنوان کرد: در سفر به اصفهان بازدیدهای خوبی از ظرفیت‌های این استان داشتیم و توافقات بسیار خوبی در راستای توسعه علم و فناوری صورت گرفت.

وی ادامه داد: همانطور که انتظار می‌رفت اصفهان نه تنها در فرهنگ و هنر بلکه در علم و فناوری نیز پیشتاز است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور نوید چند اقدام توسعه محور در استان اصفهان را داد و گفت: نخست صندوق سرمایه‌گذاری خطر پذیر فولاد مبارکه را حمایت خواهیم کرد.
دکتر افشین افزود: در این راستا سرمایه‌گذاری‌ در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان استان اصفهان تقویت خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه حمایت از نخبگان نیز خبرهای خوبی در راه است، توافقات خوبی در حوزه‌های مختلف از جمله تأمین مسکن نخبگان با استاندار اصفهان داشتیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور گفت: طبق قانون برنامه هفتم توسعه موظف هستیم در استان‌های کشور پارک پویانمایی ایجاد کنیم، که با افتخار اعلام می‌کنیم که نخستین پارک پویانمایی کشور در اصفهان احداث خواهد شد.
وی افزود: در این خصوص نیز با استاندار اصفهان توافقات بسیار خوبی داشتیم و تلاش می‌کنیم ظرف مدت چند ماه آینده این پروژه به بهره‌برداری برسد.
دکتر افشین عنوان کرد: استان اصفهان دارای چهار خانه خلاق است، که باتوجه به هنرخیزی مردم اصفهان و با حمایتی که انجام خواهیم داد این خانه‌های خلاق نیز افزایش خواهند داشت.

اصفهان، یکی از مقاصد اصلی مأموریت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است

دکتر سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان نیز اظهار کرد: سفر معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور به استان سرشار از خیر و برکت و با توافقات بسیار خوب برای توسعه علم و فناوری برای استان همراه بود.
وی ادامه داد: از صبح امروز دکتر افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور در حوزه‌های مختلف علم و فناوری استان برنامه‌های ویژه و مفصلی داشتند که از این رو قدردان نگاه ویژه معاون رئیس‌جمهور به ظرفیت‌های استان اصفهان هستیم.
استاندار اصفهان گفت: در استان اصفهان باتوجه به ظرفیت‌های قانونی که از گذشته تدبیر و با عنایت به ظرفیت‌هایی که در سند آمایش در نظر گرفته شده توسعه استان را در دو راهبرد اساسی اقتصاد دانش‌بنیان و اقتصاد گردشگری و صنایع خلاق تعریف کردیم.
دکتر مرتضوی در پایان اضافه کرد: یکی از مقاصد اصلی مأموریت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در اصفهان است از این رو اصفهان می‌تواند به عنوان پایگاه علم و فناوری کشور مطرح شود.

 همچنین در حاشیه این برنامه تفاهم نامه همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و بنیاد نخبگان با شهرداری کلانشهر اصفهان در خصوص ایجاد «آزمایشگاه شهر آینده» امضا شد

 

آخرین برنامه دکتر افشین در اصفهان، نشست هم‌اندیشی  با جمعی از کارآفرینان برتر، فعالان اقتصادی و رؤسای دانشگاه‌های استان اصفهان در محل استانداری اصفهان برگزار شد.

نشست با جمعی از کارآفرینان برتر، فعالان اقتصادی و رؤسای دانشگاه‌های استان

این نشست با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، رئیس بنیاد نخبگان استان و جمعی از مدیران کل مرتبط برگزار شد.

دکتر حسین افشین، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور شامگاه شنبه، ۲۴ شهریورماه در نشست هم‌اندیشی با کارآفرینان برتر، فعالان اقتصادی و رؤسای دانشگاه‌های استان اصفهان اظهار داشت: پیش از آغاز سفر بر روی اصفهان و شرکت‌های دانش‌بنیان آن کار کردیم و خودمان انتخاب کردیم از کجا با چه هدفی و چگونه بازدید کنیم که اغلب شرکت‌های رو به توسعه انتخاب شدند.
افشین گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان خدمات زیادی به کشور ارائه دادند و تحول عظیمی ایجاد کردند، در حال حاضر در بسیاری از صنایع با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان اقدامات موثری رقم زدیم.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور تشریح کرد: برای مثال در صنعت دارویی، پزشکی، ماشین‌سازی، کشاورزی، ‌هوافضا و… رشد خوبی داشتیم اما یارانه های وارده به صنایع اجازه رشد درست را نمی‌دهند.
وی تصریح کرد: با حمایت‌های کوچکی که انجام شود، اتفاقات بزرگی رقم می‌خورد، باید بیش از پیش بیان کنیم و زمانی که افراد حمایت لازم دارند به یاری آنان بیایم.
افشین ادامه داد: در باشگاه هوش مصنوعی از هر ایده و خلاقیتی به شکل انجمن و باشگاه استقبال می‌شود و در صورت راه‌اندازی این باشگاه از آن حمایت می‌کنیم تا لیگ آن بین شهرهای مختلف برگزار شود.معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور تأکید کرد: شروع این باشگاه می‌تواند در استان اصفهان باشد تا مانند دیگر زمینه‌ها اصفهان در این عرصه نیز پیشرو باشد.

وی خاطرنشان کرد: روزی تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان کم بود، امروزه با افزایش شرکت‌های دانش‌بنیان دیدن همه شرکت‌ها غیرممکن است؛ با ایجاد تشکل‌ها و انجمن‌ها می‌توان چنین مواردی را به معاونت ارجاع داد.افشین عنوان کرد: سعی می‌کنیم این امر به‌گونه‌ای انجام شود که تمام بروکراسی‌های موجود در معاونت دفع شود و مراجعه به هر بخش از معاونت مشکلات را رفع کند.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور اظهار کرد: از رویداد کمیسیون دانش‌بنیان در اصفهان خوشحالیم و آمادگی هماهنگی‌های آن را داریم در در بحث صادرات هم تمرکز ویژه‌ای داریم و از شرکت‌های دانش بنیان که صادرات داشته باشند حمایت می‌کنیم.
وی یادآور شد: از پایان‌نامه‌های دانشگاه‌ها حمایت می‌کنیم و در دانشگاه‌های بزرگ اختیار را به معاونت پژوهشی واگذار می‌کنیم و خروجی به جای دریافت از استاد از دانشگاه دریافت می‌شود؛ ضمانت آن هم با دانشگاه است.
افشین گفت: در سامانه بنیاد ملی نخبگان، تعداد درخواست‌ها و تایید‌های دانشگاه‌های مختلف مشخص است که از این طریق هم در حوزه علوم پایه حمایت ویژه خواهیم داشت تا این بلوک در کشور تقویت شود.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور ادامه داد: تمرکز ما در این دوره بر حوزه صادرات است، کانال‌هایی مد نظر داریم که یکی از آن‌ها به صورت کتبی قطعی شده است تا صادرات افزایش یابد.
وی افزود: حوزه هوش مصنوعی بسیار پیچیده است و شامل نیروی انسانی متشکل از وزارت علوم، وزارت بهداشت است، زیر ساخت بر عهده وزارت ارتباطات و داده آن بر عهده شورای عالی فضای مجازی و در نهایت اکو سیستم است.
افشین ادامه داد: در صورتی که این ۴ عامل کنار یکدیگر نباشد نمی‌توان در حوزه هوش مصنوعی پیشرفت کرد؛ در خصوص عامل داده، فردا جلسه‌ای خواهیم داشت تا بررسی کنیم چطور می‌توان داده را به صورت کلان تعریف کرد.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: رتبه‌بندی شرکت‌های دانش‌بنیان باید توسط اتاق‌ها انجام شود، طبق قانون این امتیاز بر عهده تشکل‌ها است، کمیسیون‌های اتاق بازرگانی و افراد اکوسیستم باید رتبه‌بندی داده را انجام دهند.
وی یادآور شد: مهم‌ترین نکته در خصوص آلودگی این است که باید منشأ آلودگی متوقف شود، عمده‌ آلودگی‌های اصفهان از طریق منابع ساکن مانند کارخانه‌جات و نیروگاه‌هاست و شرکت‌های دانش‌بنیان باید در مبدأ جلوی آلودگی هوا را بگیرند.

 

قسمت اول

قسمت دوم

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 173138
مدیر سایت بنیاد نخبگان استان اصفهان
خبرنگار

مدیر سایت بنیاد نخبگان استان اصفهان

تصاویر