با هدف آموزش و توانمندسازی دانشجویان مستعد در قالب حل یک مسئله واقعی
طرح احمدی روشن دراصفهان اجرایی می شود
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان اصفهان در راستای آشنایی و اجرای طرح شهید احمدی روشن در استان اصفهان ابتدا جلسه ای مورخ ششم مهرماه 98 با حضور قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و معاونین پژوهشی دانشگاه های برتر استان برگزار گردید.
در این جلسه پس از ارائه کلیات طرح توسط قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، شاخصه های انتخاب اساتید خبره تشریح شد. در ادامه نشستی با حضور جمعی از اعضای هیئتعلمی دانشگاههای استان در محل سالن اجتماعات بنیاد نخبگان استان اصفهان در 14 مهرماه سال جاری برگزار شد.
در این نشست، محمود سعادتفومنی؛ قائممقام بنیاد ملی نخبگان پس از ارائه خلاصهای از سیاست ها و فعالیت های بنیاد و تعاریف مستعد برتر، سرآمد و نخبه از دیدگاه بنیاد ملی نخبگان، در خصوص ضرورت اجرای طرح احمدی روشن مطالب را بیان نمود.
وی با اشاره به اینکه رسیدن به اقتصاد دانش بنیان نیازمند ایجاد زیست بوم بومی است افزود: مهمترین عنصر ایجاد آن در جامعه، نیروی متخصص تربیت شده است با کمک طرح احمدی روشن قصد داریم استعدادهای برتر را با کمک اساتید خبره، به متخصص تربیت شده تبدیل کنیم.
سعادت فومنی با ذکر تاریخچه و چگونگی اجرای طرح احمدی روشن افزود: اولین بار مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان در بیاناتی به لزوم تشکیل هسته های حل مسئله در بین نخبگان و استعداد های برتر اشاره نمودند، در سال 95 بنیاد ملی نخبگان تصمیم به ایجاد این هستهها گرفت و اولین هسته های پژوهشی در بهار 96 به صورت پایلوت با 6 تیم تشکیل شد. اسفند 96 با یک مجموعه 14 تیمی و در پاییز 97 در استان تهران 58 تیم و 10 تیم در استانهای خراسان رضوی و آذربایجان تشکیل شد. شهریور ماه 1398 اختتامیه سومین سال اجرای احمدی روشن بود. و هم اکنون چهارمین دور این طرح با استفاده از تجربیات این سه دوره و اصلاحات انجام شده در حال اجرا می باشد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان آموزش و توانمندسازی دانشجویان مستعد در قالب حل یک مسئله واقعی، شاگردپروری، هدایت و جهتدهی فعالیتهای نخبگانی به سمت حوزههای مورد نیاز کشور و افزایش روحیه خودباوری را از اهداف این طرح دانسته و خاطر نشان کرد؛ نتایج ارزیابی سه دوره قبل نشان از موفقیت بالای این طرح در توانمندسازی و جلب مشارکت اساتید خبره و مستعدین برتر داشته است به طوری که بیش از 90 درصد مستعدین مشتاق ادامه همکاری در محیط های دیگر با استاد خبره بودند و خروجی برخی هستهها قابل توجه بوده است.
وی با اشاره به شاکله یک هسته نخبگانی گفت: هسته ها از سه جزء تشکیل شده است، استاد خبره محوری، دانشجویان یا دانش آموختگانی که با استعداد هستند و بخش سوم مسئله اصلی که هسته نخبگانی سعی در حل آن دارد.
وی در پایان افزود: مستعدین برتر همکار در طرح شهید احمدی روشن می توانند در برنامههای فرهنگی و توانمند سازی بنیاد استان نیز شرکت کنند.
در انتهای این نشست، جلسهی پرسش و پاسخ با حضور اساتید همکار در طرح، دکتر سعادت فومنی و دکتر منصور شریعتی رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان برگزار شد.