بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/04/10 - 11:31
  • - تعداد بازدید: 444
  • - تعداد بازدیدکننده: 427
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دکتر دهقانی فیروز آبادی

در ده ماه گذشته در مورد هیچ مسئله‌ای به اندازه هوش مصنوعی وقت نگذاشته‌ام

دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی در جمع نخبگان و استعدادهای برتر استان اصفهان ضمن تاکید بر اهمیت هوش مصنوعی در آینده کشور گفت: در ده ماه گذشته در مورد هیچ مسئله‌ای به اندازه هوش مصنوعی و سعی در آگاهی بخشی به مسئولین کشور که واقعاً هوش مصنوعی چیست، وقت نگذاشته‌ام.

دهقانی فیروزآبادی گفت: متاسفانه موج‌های فناوری که وارد کشور می‌شوند یکی از اشکالاتش این است که کامل وارد نمی‌شود موج اقتصاد دیجیتال و فناوری فضای مجازی که وارد کشور شد اتفاقاتی را رقم زد که از بعضی از جوانب آن غافل شدیم از جمله بحث «داده» و جمه آوری آن. زمانی که اقتصاد دیجیتال در کشورهای توسعه یافته توسعه پیدا می‌کرد، همزمان زیرساخت‌ها و معماری داده برنامه‌ریزی شد و بر مبنای آن هوش مصنوعی توسعه پیدا کرد. در آن زمان ما ظاهر اقتصاد دیجیتال را دیدیم و از عقبه‌ی آن غافل شدیم.

وی با اشاره به فعالیتهای خود در این زمینه افرود: من در حوزه هوش مصنوعی در یک سال گذشته سعی کردم مسئولین را آگاه کنم که هوش مصنوعی فقط ظواهری که ما می‌بینیم نیست. تصوری که مردم و برخی مسئولین از هوش مصنوعی دارند، فقط ابزارهای ویرایش تصاویر، صوت و متن است. در صورتی که هوش مصنوعی فناوری فکر کردن و تصمیم گیری است که می‌تواند جای مغز را بگیرد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان در ادامه افزود: وقتی فناوری‌های حوزه دفاعی آمدند، دیگر فقط تعداد سربازان ملاک نبود بلکه ادوات و تجهیزات پیشرفته اهمیت پیدا کرد. در حوزه هوش مصنوعی هم در آینده نخواهند پرسید که هر کشوری چند دانشمند دارد بلکه در مورد حجم تجهیزات هوش مصنوعی سوال می‌کنند.

دهقانی گفت: معتقدم هوش مصنوعی بزرگترین شکاف اقتصادی و اجتماعی را در بین همه موج‌های فناوری گذشته در ترکیب با حوزه‌هایی مثل کوانتوم و علوم شناختی ایجاد خواهد کرد. هوش مصنوعی کشورهای دنیا را به دو بلوک تقسیم خواهد کرد: بلوک اربابان و بلوک رعیت‌ها. هوش مصنوعی مرزهایی ایجاد می‌کند که شیبدار نیست که ما بخواهیم کم کم حرکت کنیم بلکه شکاف‌های عمیقی ایجاد می‌کند.

وی تصریح کرد: وقتی این موضوعات را با رئیس جمهور شهید مطرح کردم، دستور دادند که تا دو هفته آینده مرکز ملی هوش مصنوعی راه اندازی شود و در نشست نخبگان سال گذشته نیز این موضوع را فرمودند و ما فعالیت‌های اجرایی آن را شروع کردیم. اخیراً سازمان ملی هوش مصنوعی در سطح معاونت رئیس جمهور راه‌اندازی شده و حتی زیرمجموعه معاونت علمی هم نیست.

در آینده هوش مصنوعی در دنیا جای سازمان‌ها را خواهد گرفت.

وی در ادامه توضیح داد: این سند ملی هوش مصنوعی که مصوب شد حدود ۸۰۰۰ صفحه اسناد پشتیبان دارد و بیش از ۳۰۰۰ نفر ساعت کار کارشناسی روی آن انجام شده است. وقتی می‌گوییم ما می‌توانیم در هوش مصنوعی جز ۱۰ کشور برتر جهان باشیم، ممکن است افرادی آن را غیر ممکن بدانند. چطور می‌شود با کشورهایی که تولید کننده جی پی یو هستند و صدها میلیارد دلار در این زمینه هزینه می‌کنند، رقابت کنیم؟ اول باید تعریف را اصلاح کنیم. به این شکل که اگر ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی کشورهای برتر دنیا در این حوزه، در زمینه هوش مصنوعی باشد، ما هم در همین ابعاد برای هوش مصنوعی هزینه کنیم. این کار شدنی است.

دهقانی افزود: ما هیچ وقت دنبال گرفتن هدف‌های تخیلی نیستیم معتقدم آدم‌هایی که با شور و هیجان هدف‌های تخیلی را دنبال می‌کنند انسان‌های متوهمی هستند نباید آنقدر کوچک دید و یا آنقدر بزرگ دید که قابل دستیابی نباشد.

سازمان ملی هوش مصنوعی باید یک سازمان چابک و کوچک باشد

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: سازمان ملی هوش مصنوعی باید یک سازمان چابک و کوچک باشد و کار هایی را در اولویت قرار دهد: اولاً اپراتوری را راه اندازی کند که حداقل ۱۰۰۰ جی پی یو داشته باشد (مزرعه جی پی یو) که مانند اپراتورهای تلفن همراه بتواند به مصرف کنندگان سرویس بدهد. ثانیاً دیتا سنترهای مناسبی را جمع آوری و آماده سازی کند و بتواند با پروتکل‌های اقتصادی در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد و ثالثاً یک سری ابزارها و مدل‌های بزرگ هوش مصنوعی را با توجه به نیاز کشور توسعه دهد.و اقتصاد ذیل این اپراتورها را مردم توسعه دهند.

وی افزود: الان در کشور صدها جی پی یو به طور پراکنده وجود دارد، اگر همه این‌ها ذیل یک مزرعه قرار گیرد می‌تواند به همه مصرف کنندگان سرویس بدهد. این نگاهی است که سازمان ملی هوش مصنوعی دارد دنبال می‌کند و خدا را شکر با همت رئیس جمهور شهید در سال گذشته منابع اقتصادی لازم به آن تخصیص داده شد، تامین کنندگان شناسایی شده و امیدواریم در طی یک سال آینده در این حوزه بتوانیم زیرساخت‌های لازم را توسعه دهیم.

وی با اظهار امیدواری در تداوم  این چنین جمع های نخبگانی در پایان افزود: حضور آقای دکتر ربانی به عنوان یک انسان واقع نگر پرکار و پرانگیزه در حوزه نخبگان استان اصفهان غنیمت است. من آنچه در توانم باشد را در اختیار ایشان قرار خواهم داد تا بتواند جمع‌های خوبی مثل شما را پشتیبانی کند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 172089
کلمات کلیدی
مدیر سایت بنیاد نخبگان استان اصفهان
خبرنگار

مدیر سایت بنیاد نخبگان استان اصفهان

تصاویر