بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/08/11 - 11:42
  • - تعداد بازدید: 428
  • - تعداد بازدیدکننده: 418
  • زمان مطالعه : 13 دقیقه
نخستین جشنواره موفقیت های پژوهـشی و فناورانه سرآمدان علمی و مستعدان برتر استان اصفهان

جشنواره دستآورد برگزیدگان خود را شناخت.

نخستین جشنواره موفقیت های پژوهشی و فنآورانه سرآمدان علمی و مستعدان برتر استان اصفهان با حضور دکتر ناصر باقری مقدم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و معاونین ایشان؛ دکتر سید محمد صادق موحد، معاون آینده‌سازان و دکتر عباس ابراهیمی معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان و شماری از مسئولین استانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان اصفهان نخستین جشنواره موفقیت های پژوهـشی و فناورانه سرآمدان علمی و مستــعدان برتر اسـتان اصفهان  از ساعت 8 الی17:30 در سالن اجتماعات حوزه هنری استان اصفهان با حضور جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر استان اصفهان برگزار شد.

در آئین افتتاحیه نخستین جشنواره موفقیت های پژوهشی و فنآورانه سرآمدان علمی و مستعدان برتر استان اصفهان، دکتر حسین ربانی رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان وی با اشاره به گلایه مستعدان برتر و نخبگانی که از تسهیلات این بنیاد استفاده نموده اند گفت: اکثراً گلایه دارند که ما تسهیلاتی را دریافت می کنیم ولی کسی از ما جویا نمی شود که چکار می کنید، نتیجه آن چه شد و فقط در انتها به گزارشی مختصر از آن اکتفا می شود.

وی افزود: بنابراین و با توجه به تجربیات قبلی خود در دوره پست دکتری، تصمیم به برنامه ریزی و اجرای این رویداد گرفتیم و فراخوان این رویداد در تیرماه سال جاری اعلام و برای همه افرادی که از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان در سال گذشته استفاده کرده بودند، ارسال شد.

رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان گفت: پس از یک مرحله داوری اولیه طرح های رسیده به دبیرخانه، 99 طرح جهت شرکت در رویداد اصلی برگزیده شده و از این میاننآ آن اکتفا می شود 73 طرح در قالب پوستر، 11 طرح بصورت سخنرانی و  15 طرح هم در قسمت نمایشگاه فناوری ارائه شده و توسط داوران تخصصی مورد داوری و ارزیابی قرار خواهند گرفت و به برگزیدگان و منتخب پژوهانه هایی تعلق خواهد گرفت.

در ادامه این مراسم دکتر باقری مقدم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ضمن ابزار علاقه به برگزاری چنین رویدادهایی افزود:یکی از ضعف های بنیاد در سال های گذشته، حمایت بنیاد به صورت مقطعی و نقطه ای از نخبگان و استعدادهای برتر بوده است. در صورتی که ارتباط بنیاد ملی نخبگان و استعداد های برتر بایستی به صورت مستمر برقرار باشد و این جشنواره در این راستا به درستی برنامه ریزی و اجرا شده است.

وی افزود: در جامعه جهانی مراکزی هستند که وظیفه آنها پرداختن به مسائل گذشته جامعه است مثل سازمان میراث فرهنگی، مراکزی دیگری هستند که وظیفه آنها پرداختن به مسائل روز جامعه است مثل وزارتخانه های مختلف کشور که به مسائل جاری کشور می پردازند. در این میان قلیلی از سازمان ها هستند که به مسائل آینده یک جامعه می پردازند. بنیاد ملی نخبگان سازمانی است که به گذشته، حال و آینده کشور می پردازد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: ما در بنیاد ملی نخبگان به گذشته فکر می کنیم. برای اینکه وظیفه خود می دانیم که مفاخر کشور را به نسل جوان معرفی و الگو سازی کنیم. شناسایی این مفاخر و الگوها یکی از وظایف بنیاد ملی نخبگان است. از طرف دیگر وظیفه ی دومی داریم که به فکر حل مسائل جاری نخبگان و مستعدان کشور هستیم. طرحهای مختلفی در بنیاد اجرایی شده در راستای طی کردن مسیر رشد و تعالی و مستعدان و به سطح اثر بخشی و نخبگی برسند.

وی افزود: در عین حال بنیاد ملی نخبگان یک سازمان آینده نگر هم هست. اینکه چگونه می شود در 50 سال آینده« بنا به فرمایش مقام معظم رهبری» به مرجعیت علمی برسیم. درست است که بنیاد ابعاد سازمانی کوچک دارد ولی از حیث ماموریت سازمان بسیار بزرگی است. ما در بنیاد ملی نخبگان بخش هایی داریم که به گذشته و حال و آینده کشور فکر می کند و بازیگر هر سه عرصه نیز مستعدان و نخبگان کشور هستند.

کیان کشور ما در گذشته، حال و آینده متکی به نخبگان و مستعدان است

باقری مقدم افزود: دلیل آن مشخص است؛ کشور ما را نخبگان این جامعه ساخته اند و در حال حاضر این نخبگان هستند که می توانند از آن را از مشکلات عبور دهند و این مستعدان و نخبگان هستند که می توانند آینده خوبی را برای آن رقم بزنند. به همین دلیل است که دربیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نقش محوری را مستعدان و نخبگان بازی می کنند.

وی با اشاره به جایگاه و منزلت نخبگان در این کشور افزود: کیان کشور ما در گذشته، حال و آینده متکی به نخبگان و مستعدان این کشور است. و بنیاد ملی نخبگان و همچنین بنیادهای استانی وظیفه خدمتگزاری به این قشر از جامعه داریم تا بتوانیم نقش  خود را در اعتلای کشور ایفا کنیم.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: شعار بنیاد ملی نخبگان، همان چشم انداز مقام معظم رهبری است و آن این است که مدیریت تحوالات کشور به دست نخبگان انجام بگیرد و حکمرانی نخبگانی در کشور محقق شود. برای اینکه به این حکمرانی که نقطه چشم انداز ما است برسیم باید یک مسیری را طی بکنیم. مستعدین و نخبگان بایستی خوب شناسایی شده و به درستی توانمند سازی و هدایت شود و در جایگاه های درست بکارگیری شده تا منجر به اثر بخشی شده و حکمرانی اتفاق بیافتد.

وی یادآور شد: مخاطبین در مقاطع مختلف و به صورت محسوس و یا نامحسوس با این بنیاد ارتباط دارند بعضی در طرح شناسایی و هدایت استعدادهای برتر  دانش آموزی که به طرح شهاب معروف است شرکت کرده و به مراکز پرورش استعدادها هدایت شده اند. بعضی در مدارس سمپاد تحصیل کرده اند و بعضی در المپیاد های علمی برگزیده شده اند که همگی مراکزی هستند که با بنیاد ارتباط تنگاتنگ دارند. در دوران دانشجویی هم در طرح شهید وزوایی با کمک اساتید همکاری هایی انجام می دهند و در ادامه نیز در طرح احمدی روشن به کمک اساتید راهبر روی حل مسائل واقعی کار می کنند. در مرحله بعد تسهیلات جذب و شناسایی در دستگاههای علمی و اجرایی کشور و یا بکارگیری در شرکت های دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی و اندیشکده ها است که بنیاد در کنار مستعدین تلاش دارد کمک ها و  تسهیلات لازم را ارائه دهد. اما نقطه نهایی این فرآیند، نقطه اثر بخشی مستعدان است که همان حکمرانی عالمانه و نخبگانی درکشور است.

باقری مقدم با اشاره به اقدام خوب بنیاد نخبگان استان اصفهان در برگزاری جشنواره دستآورد افزود: امید است که با اجرای چنین جشنواره هایی، ارتباط مناسبی بین مستعدان برتر و بنیاد برقرار شده و کمک شود این دستآوردها به مرحله و فاز تکمیلی پژوهش منتقل شود.

وی همچنین با اشاره به تیم های احمدی روشن و طرح هایی که توسط اساتید و دانش جویان مستعد در حال انجام است، اظهار امیدواری کرد: خروجی و نتیجه ی این طرح ها اکتفا به مقاله و یا گزارش نشده و بسته به نوع هسته ها، تبدیل به یک هسته ی فناور، محصول، یک اندیشه و یا جریان فکری شود. بنیاد علاقه دارد این ارتباط متداوم و مستدام باشد و مخاطبان بر اساس طرح ها و تحقیقات خود گام های بعدی را هم بردارند و تبدیل به فرآیند و نهاد دانشی در کشور شوند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در پایان با اشاره به این که این جشنواره نخستین جشنواره در نوع خود در سطح کشور است خاطر نشان کرد: امیدواریم این جشنواره در استان­های دیگر هم  اجرایی شده و در سال­های آینده شاهد گسترش کمی و کیفی این جشنواره باشیم.

در ادامه این رویداد، تعدادی از شرکت کنندگان بصورت سخنرانی به ارائه طرح های خود پرداخته و همزمان داوران با حضور در غرفه ها و پوستر طرح ها، نسبت به داوری طرح ها اقدام کردند. همچنین مسئولان و مدیران استان اصفهان و مدعوین ویژه از صنعت و اتاق بازرگانی و...  از طرح های مستدان برتر شرکت کننده در رویداد بازدید نمودند.

همکاری متقابل خبرگان علمی، شرکت‌های صنعتی و مستعدان برتر

در آئین اختتامیه این رویداد دکتر سید محمد صادق موحد، معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان، طی سخنانی  ضمن اشاره به حمایت از هسته‌های دانشجویی مسئله‌محور در بنیاد افزود: با هدف افزایش سطح کیفی و تسهیل کسب تجربه در دنیای واقعی، بنیاد ملی نخبگان از سال ۱۳۹۵ تاکنون، اقدام به تشکیل هسته‌های نخبگانی در قالب «طرح شهید احمدی روشن» با استفاده از همکاری متقابل خبرگان علمی، شرکت‌های صنعتی و فعالیت مستعدان برتر کرده است.

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان  افزود: در این طرح، اساتید خبره دانشگاهی و متخصصان برتر صنعتی با شناسایی مسائل و مشکلات اصلی کشور، هسته‌های نخبگانی مسئله‌محور را با مشارکت دانشجویان مستعد برگزیده تشکیل داده و به صورت علمی و تخصصی در قالب طرحی مشخص و در بازه زمانی معین به حل آنها می‌پردازند. طیّ برگزاری پنج دوره و شروع دوره ششم از طرح احمدی روشن، شبکه‌ای از مستعدان برتر با نظارت نخبگان شکل گرفته است که به خوبی توانسته نیازهای جامعه را شناسایی کرده و برای حل آن گام بردارد.

وی گفت: همچنین هر ساله به منظور هدایت هدفمند دانشجویان و طلاب صاحب استعداد برتر در دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه کشور و پشتیبانی از فعالیت‌های نخبگانی آنان، به تعدادی از دانشجویان و طلاب صاحب استعداد برتر کشور تسهیلاتی را در سه مقطع «کارشناس-سطح ۲»، «کارشناسی ارشد-سطح ۳» و «دکتری تخصصی- سطح ۴ و بالاتر» اعطا می‌کند.

موحد بیان کرد: این تسهیلات شامل «اعتبار دستیاری (بالغ بر یازده مورد)»، «کمک‌هزینه توان‌مندی آموزشی-کارآفرینی»، «کمک‌هزینه ارتباطات و امکانات علمی»، «کمک‌هزینه اجرای پایان‌نامه- رساله»، «اعتبار همکاری دانشجویی (بالغ بر سیزده مورد)»، «هدیه ازدواج و تولد فرزند»، «کمک‌هزینه اعزام به فرصت مطالعاتی داخلی-خارجی»، «کمک‌هزینه شرکت در مجامع علمی داخلی و خارجی»، «کمک‌هزینه استفاده از تسهیلات شبکه آزمایشگاهی»، «کمک‌هزینه شرکت در رویداد رقابتی مسئله‌محور (طرح شهید بابایی)»، «کمک‌هزینه هسته دانشجویی مسئله‌محور (طرح شهید احمدی‌روشن)»، «وام ودیعه اجاره مسکن» و «برنامه‌های فرهنگی» است که هر ساله به دانشجویان و طلاب مستعد تحصیلی در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه کشور اختصاص می‌یابد.

وی همچنین با اشاره به تسهیلات حمایت از رویدادهای رقابتی مسئله‌محور افزود: ایجاد فضای نشاط علمی در دانشگاه‌ها، آشنایی دانشجویان با نیازها و مسائل کشور و ترغیب آنان برای کار گروهی، از دیگر اهداف در طراحی برنامه‌ها و اعطای تسهیلات به دانشگاهیان است که بنیاد ملی نخبگان به همین منظور از برگزاری رویدادهای رقابتی مسئله‌محور پیرامون حل مسئله‌های کشور، در قالب اجرای «طرح شهید بابایی» حمایت می‌کند.

موحد افزود: بنیاد ملی نخبگان همچنین در راستای ایجاد شرایطی برای جذب دانش‌آموختگان برتر در نهادهای فناورانه و کمک به انها در جهت کسب مهارت‌های لازم برای دستیابی به اشتغالی پایدار، «طرح شهید تهرانی مقدم» را طراحی کرده است. برگزیدگان این طرح می‌توانند در نهادهای فناورانه (از قبیل مراکز رشد، شرکت‌های مستقر در پارک‌های علوم و فنّاوری، بنگاه‌های صنعتی و شرکت‌های دانش‌بنیان) مشغول به کار شوند و بنیاد بخشی از کارمزد (تا سقف ۷۵ درصد) برای طی دوره آزمایشی حداکثر سه‌ماهه در نهاد فناورانه بکارگیرنده وی، اعتبار توانمندی مهارتی (معادل ۷۵ درصد از هزینه‌های شرکت در برنامه‌های توانمندسازی شامل یادگیری مهارت‌های موردنیاز برای جذب در نهادهای فناورانه) و تسهیلات فرهنگی رفاهی (شامل: وام خرید- ساخت مسکن، هدیه ازدواج و سایر تسهیلات فرهنگی) را به آنان اعطا می‌کند.

همچنین در ادامه آئین اختتامیه دکتر عباس ابراهیمی معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان، ضمن اشاره به تسهیلات جذب در مؤسسه‌های علمی، افزود: با هدف کمک به جذب دانش‌آموختگان برتر دوره دکتری تخصصی به عنوان «عضو هیئت‌علمی» در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور، دانش آموختگان برتر دانشگاهی طبق مقررات مرتبط می‌توانند از تسهیلات جذب در مؤسسه‌های علمی بهره مند شوند. مشمولان این طرح، با معرفی بنیاد از اولویت بررسی و پذیرش به عنوان عضو هیئت‌علمی در مؤسسه‌های علمی کشور برخوردار خواهند شد.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: از آنجایی که موضوع فعالیت نخبگان و استفاده از ظرفیت و استعدادهای آنها در دستگاه‌های اجرایی از اهمیت بالایی برخوردار است آئین نامه‌ای برای این منظور تدوین شده است. این آئین نامه به منظور توسعه اثرگذاری و تحول‌آفرینی استعدادهای برتر و نخبگان در نهادهای دولتی کشور، تحت عنوان «جذب و نگهداری سرمایه انسانی استعداد برتر و نخبه در دستگاه‌های اجرایی» توسط هیئت وزیران در اسفندماه سال ۱۴۰۰ به تصویب رسیده است.

وی افزود: آئین‌نامه «جذب و نگهداری سرمایه انسانی استعداد برتر و نخبه در دستگاه‌های اجرایی» که به پیشنهاد مشترک بنیاد ملی نخبگان و سازمان اداری و استخدامی کشور تصویب شده است، بسترهای لازم را برای جذب و نگهداشت نخبگان در کلیه دستگاه‌ها و مؤسسات دولتی و عمومی فراهم می‌کند. بر این اساس بنیاد ملی نخبگان به صورت فصلی از طریق فراخوان اقدام به ثبت‌نام متقاضیان این مصوبه کرده و همچنین سازمان اداری و استخدامی کشور اقدام به احصا پست‌های بلاتصدی دستگاه‌ها برای جذب نخبگان می‌کند.

ابراهیمی در پایان با اشاره به برنامه‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان برای بازگشت متخصصان ایرانی ساکن خارج کشور نیز تأکید کرد: تسهیلات بسیار خوبی در بخش‌های مختلف از جمله ایجاد و راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان و یا فعالیت در آنها، استخدام این افراد در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی و همچنین موضوعاتی مانند نظام وظیفه مشمولان در نظر گرفته شده و خوشبختانه در سال‌های اخیر نیز روند بازگشت تسهیل شده است.

در ادامه آئین اختتامیه رویداد، برگزیدگان بخش­های مختلف توسط داوران برگزیده و اعلام شد که به شرح زیر می باشد:

نام و نام خانوادگی

عنوان طرح

سید امیرمحمدمناقب

سیستم دستیار دور زدن خودکار خودرو (ATAS)

غلامرضا قاسمیان طالخونچه

طراحی و ساخت شاسی و سیستم تعلیق پیکاپ جهت حرکت برروی سه چرخ

فاطمه  پیرنجم الدین

معرفی و اصلاح چمن متحمل به خشکی برای فضای سبز شهری 

پدرام  هوائی

طراحی کنترلر هوشمند برای کنترل سرعت در سیستم عملیات قطار اتوماتیک با الگوریتم های اکتشافی

مهران صفائیانی

شناسایی نظرات مخرب و غیر مخرب با استفاده از هوش مصنوعی

محمد لطفی

طراحی، ساخت و ارزیابی ابزار ماشین کاری فراصوت

اکبر  امیدوار

باتری لیتیمی حاوی الکترولیت برپایه حلال اتکتیک عمیق و آند برپایه لایه های دوبعدی Ca2C

 

محمدمهدی مرادمند

شبیه‌سازی عددی و ساخت مبدل حرارتی عملکرد بالا مبتنی بر ساختارهای شبکه‌ای

ضحی کمالی

بیماری های مولتی فاکتوریال

میترا کرباسی

Comparison of the Ability of Two Brands of CBCT with That of SEM to Detect the Marginal Leakage of Class V Composite Resin Restorations

مهدی شیخی

توسعه ی هیدروژل با چاپ سه بعدی

مهدی قادریان

تاثیر تمرینات ترکیبی جامع بر عملکرد راه رفتن، چرخش، گذر از پله،

ترس از سقوط و کیفیت زندگی سالمندان و مقایسه با تمرینات معمول

فهیمه باهنر

تجارب روانشناختی و واکنش های پزشکان بهبودیافته از کووید-19 :یک مطالعه کیفی

نفیسه یاری بروجنی

استراتژی های ساختمان سازی متناسب با  تغییرات اقلیمی در ایران

سیما خالقیان

عوامل فرهنگی- اجتماعی تأثیرگذار بر عمر مفید مسکن معاصر ایران (موردپژوهشی شهر اصفهان)

 

 

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 161872
کلمات کلیدی
مدیر سایت بنیاد نخبگان استان اصفهان
خبرنگار

مدیر سایت بنیاد نخبگان استان اصفهان

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید