دانشمند برجسته حوزه زیست فناوری
تکریم از دکتر محمد حسین نصر اصفهانی
مراسم بزرگداشت و تکریم از شخصیت علمی و پژوهشی جناب آقای دکتر محمد حسین نصر اصفهانی، رئیس پژوهشکده زیست فناوری اصفهان و مسئول پروژه شبیه سازی گوسفند برای اولین بار در خاورمیانه و همچنین دبیر علمی دومین کنگره بین المللی وانا با حضور دانشمندان و پژوهشگران حوزه زیست فناوری برگزار شد.
دکتر حسین ربانی، رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان در این مراسم با اشاره به اهمیت استفاده از بزرگان و نخبگان در جایگاه واقعی خود، اظهار کرد: یکی از برنامههایی که در بنیاد ملی نخبگان مورد توجه است، برنامه تکریم و الگوسازی است و ما امروز فرصت را برای تکریم یکی از دانشمندان برجسته کشور در این جلسه غنیمت شمردیم.
ربانی گفت: نزدیک به 18 سال از فعالیت بنیاد ملی نخبگان میگذرد و هدف اصلی از تأسیس این بنیاد شناسایی، جذب و بکارگیری نخبگان و به خصوص نخبه گماری است؛ یعنی از نخبگان در جایگاه واقعی خود استفاده شود. یکی از برنامههایی که در بنیاد ملی نخبگان مورد توجه است برنامه تکریم و الگوسازی از نخبگان است.
رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان افزود: امروز این فرصت را مغتنم شمردهایم تا از جناب آقای دکتر محمد حسین نصر اصفهانی رئیس محترم پژوهشکده زیست فناوری رویان، از دانشمندان عزیزی که افتخار حضورشان را در اصفهان داریم، در این جلسه تکریم به عمل بیاوریم.
وی ضمن معرفی سوابق عملی و پژوهشی دکتر نصر اصفهانی افزود: آقای دکتر نصر نزدیک ۳۰ سال پیش از دانشگاه کمبریج (یکی از بهترین دانشگاههای دنیا) فارغ التحصیل شده و پس از آن عازم کشور عزیزمان ایران شدند. ایشان مدتی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تدریس داشتند، سپس همت نموده و با مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی در تأسیس مرکز باروری و ناباروری رویان از حدود ۲۰ سال قبل تا کنون منشاء خدمات زیادی در استان و کشور شدند.
ربانی در پایان اظهار امیدواری کرد: انشاءالله بتوانیم سالهای سال در کشور خودمان از برکات حضور ایشان استفاده نماییم. همانطور که این افتخار را داریم که در شورای علمی بنیاد نخبگان استان اصفهان نیز در خدمت ایشان باشیم.
در این مراسم ارج نامهای از طرف بنیاد ملی نخبگان تقدیم دکتر محمد حسین نصر اصفهانی گردید که متن آن به شرح زیر است:
استاد ارجمند جناب آقای دکتر محمد حسین نصر اصفهانی
انسانهای بزرگ زندگانی درسآموز و عبرتانگیزی دارند گفت و گوها، رفتارها و جای جای زندگی ایشان، سراسر بزرگواری و اندیشه است. آنها همیشه فعل «بزرگی» را صرف میکنند. در کمترین امکانات شروع به سازندگی میکنند؛ از هیچ شروع میکنند؛ با وجود کمبود امکانات، در حوزهای که هنوز آغاز راهش در کشور است، با آموزش به جوانان پرتلاش کشورمان، افتخار میآفرینند جنابعالی از جمله این انسانهای بزرگ هستید که در کنار فعالیتهای علمی و پژوهشی اصیل خود در زمینه سلولهای بنیادی، تولید حیوانات تراریخته و زیستفناوری، هرگونه تلاش بیوقفه برای اعتلای میهن عزیزمان؛ ایران را سرلوحهی خویش قرار دادهاید. اینجانب به پاس قدردانی از این کوششهای مجاهدانه، ضمن اعطای لوح «ارج نامه» بنیاد ملی نخبگان، سلامتی، سرافرازی و توفیق روز افزون شما را از درگاه ایزد منان خواهانم.
همچنین آقای دکتر محمد حسین نصر اصفهانی در سخنانی کوتاه گفت: من واقعاً شگفت زده شدم و نمیدانستم که چنین برنامهای قرار است امروز برگزار شود. از بنیاد ملی نخبگان و جناب آقای دکتر ربانی بسیار سپاسگزارم. فقط با کار گروهی بود که ما توانستیم به این نقطه دست یابیم.
رئیس پژوهشکده زیست فناوری اصفهان افزود: بدون همت تک تک عزیزانمان در پژوهشکده امکان پذیر نبود از همه آنها قدردانی میکنم و این هدیه مختص به همه عزیزان ما در پژوهشکده رویان هست. این هدیه را به عنوان یادبود از موفقیتهای شما تحویل خواهم گرفت.
آشنایی اجمالی با دکتر محمدحسین نصر اصفهانی
ایشان متولد سال 1345 در شهر اصفهان است؛ او پس از طی تحصیلات ابتدایی خود، تحصیلات متوسط را در کشور انگلستان به پایان رسانید. وی مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه لندن در رشته زیستشناسی انسانی و آناتومی دریافت کرد و در ادامه مدرک Ph.D. خود را در سال 1991 (1370) در رشته جنین شناسی بالینی از دانشگاه کمبریج لندن دریافت کرد.
سپس به مدت یکسال بهعنوان جنین شناس در مرکز Bourn and Hallam در کشور انگلستان حضور داشت (لازم به ذکر است که اولین نوزاد حاصل از IVF در این مرکز به دنیا آمد).
وی پس از ورود به ایران در سال 1372، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شد. در همان سال با همکاری یک تیم پزشکی اقدام به تاسیس مرکز باروری و ناباروری اصفهان کرد و شروع به درمان بیماران نابارور به روش IVF و ICSI کرد. نصر اصفهانی در طول سالهای 1372 تا کنون به عنوان یکی از اعضای فعال پژوهشکده رویان بوده و در زمینههای گوناگون علمی به خصوص در زمینه جنین شناسی کارهای تحقیقاتی بسیاری را انجام داد. سپس در سال 1383 ایشان با همراهی و حمایت زنده یاد کاظمی آشتیانی پژوهشکده زیست فناوری اصفهان را راهاندازی و از آن زمان تاکنون به عنوان رئیس این پژوهشکده فعالیت کرد و با انجام بسیاری از طرحهای موفق تحقیقاتی، باعث پیشرفت و ترقی علم در این مرز و بوم شد.
او تاکنون به عنوان استاد راهنما بیش از 30 طرح پایاننامه دانشجویی در مقطع دکترا و بیش از 65 طرح پایان نامه دانشجویی در مقطع کارشناسی ارشد و 4 طرح دکترای حرفهای را هدایت کرده است. نصر اصفهانی دارای بیش از 156 مقاله در مجلات داخلی و 129 مقاله در مجلات خارجی و بیش از 70 خلاصه مقاله داخلی و همچنین بیش از 67 خلاصه مقاله بینالمللی است.
محمدحسین نصراصفهانی علاوه بر رشته تخصصی خود که جنین شناسی بالینی است، فعالیتهای زیادی را در زمینههای شبیهسازی حیوانی، سلولهای بنیادی، ژنتیک و... انجام داده است. وجود او به عنوان مسئول پروژه شبیهسازی گوسفند برای اولین بار در خاورمیانه فصلی نو را در علم و دانش این کشور رقم زده است.
رهبر معظم انقلاب، 25 تیر سال 1386 و چند ماه پس از تولد رویانا، نخستین حیوان شبیهسازی شده خاورمیانه، از پژوهشگاه رویان بازدید کردند. ایشان در جمع مسئولان، دانشمندان و محققان پژوهشکده رویان و مراکز جهاد دانشگاهی سراسر کشور با اشاره به حرکت علمی مبارکی که در چند سال اخیر در کشور آغاز شده و در میان اهل علم گسترش یافته است، خاطرنشان کردند: هدف از حضور در پژوهشکده رویان اقدامی نمادین بهمنظور تجلیل از حرکت علمی عظیم و گسترده جاری در کشور و قدردانی از همه محققان و دانشمندان، بهویژه محققان پژوهشکده رویان و جهاد دانشگاهی است.
مقام معظم رهبری پژوهشکده رویان را مرکزی موفق و نتیجهای درخشان از ترکیب «علم، ایمان و تلاش» دانستند و با گرامیداشت یادو خاطره مرحوم سعید کاظمیآشتیانی افزودند: این مرحوم با ایمان، تلاش پیگیر و خستگیناپذیر و مدیریت موفق خود توانست مؤسسهای علمی بهوجود آورد که در بافت آن، «تحقیق علمی جدی همراه با ایمان و تقوا» مورد توجه کامل قرار گرفته است.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: پژوهشکده رویان زمینهها و قابلیتهای فراوانی برای پیشرفت بیشتر دارد و این مرکز در واقع سلول بنیادی حرکت علمی کشور است همان گونه که هر دانشمند و محقق معتقد به ترکیب «علم و ایمان» نیز چنین ظرفیتی را دارد.
نظر دهید